Tuskainen tilanne Pieksämäellä: 1,5-vuotias lapsi jäi autoon lukkojen taakse paahtavassa helteessä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tuskainen tilanne Pieksämäellä: 1,5-vuotias lapsi jäi autoon lukkojen taakse paahtavassa helteessä

Lämpöä oli noin 28 astetta. Palokunta pelasti tilanteen.

4.7. 19:35

Perheenäidin kotiinpaluu sai ikävän käänteen Pieksämäen Partaharjulla sunnuntaina päivällä.

Äiti parkkeerasi auton kotipihalleen. Hän hyppäsi pois autosta, mutta avaimet jäivät menopelin sisälle. Ovet napsahtivat itsestään lukkoon, ja auton sisälle jäi yksin 1,5-vuotias lapsi.

Äiti ja tapahtumapaikalla ollut isovanhempi yrittivät saada ovia auki siinä kuitenkaan onnistumatta. He hälyttivät pelastuslaitoksen paikalle.

Tapahtuma-aikaan, neljän jälkeen päivällä, lämpöä oli peräti noin 28 astetta. Pikkulapsella oli todella tukalat oltavat.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jarmo Immonen sanoo, että lapsen läheiset käyttäytyivät rauhallisesti.

Pelastuslaitoksen väki sai auton oven erikoistyökaluilla nopeasti auki. Lapsi ehti olla auton sisällä kuitenkin noin puoli tuntia.

– Kun pelastuslaitos pääsi paikalle, oven avaamisessa ei kauaa mennyt. Mutta puoli tuntia auton sisällä on tällä kelillä aika pitkä aika, Immonen kertoo.

Lapsen läheiset olivat huojentuneita pelastusoperaation jälkeen.

– He olivat tyytyväisiä, Immonen kertoo.

Lasta ei tarvinnut viedä lääkärin tarkistettavaksi, vaan hänet vietiin viilentymään asunnon sisälle. Lapselle annettiin nestettä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?