KRP:n Tytti Yli-Viikariin kohdistuvat esitutkinnat ovat loppusuoralla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

KRP:n Tytti Yli-Viikariin kohdistuvat esitutkinnat ovat loppu­suoralla

Tutkinnanjohtajan mukaan kahteen asiakokonaisuuteen liittyvät tutkinnat ovat edenneet suunnitellusti.

VTV:n pääjohtajan virasta hyllytetty Tytti Yli-Viikari oli eduskunnan kansliatoimikunnan kuultavana viime keskiviikkona.

29.6.2021 15:13

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) virastaan pidätettyyn pääjohtajaan Tytti Yli-Viikariin kohdistuvat esitutkinnat ovat loppusuoralla.

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee Yli-Viikaria törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä sekä maksuvälinepetoksesta lentopisteiden käyttöön liittyen.

Tutkinnanjohtaja, KRP:n rikostarkastaja Tommi Reen kertoo, että molempien asiakokonaisuuksien tutkinnat ovat edenneet kevään ja alkukesän aikana suunnitellusti. Hän ei ota kantaa epäiltynä olevan henkilön nimeen.

– Olemme aika lailla loppusuoralla. Tarkoituksena on saada materiaali loppulausunnolle heinäkuun alkupuolella, Reen sanoo.

Lue lisää: Keskusrikos­poliisi aloitti esitutkinnan Valtion­talouden tarkastus­viraston toiminnasta

Eduskunnan kansliatoimikunta päätti tiistaina esittää yksimielisesti VTV:n Tytti Yli-Viikarin irtisanomista pääjohtajan virasta.

Lue lisää: Tytti Yli-Viikarille esitetään potkuja: ”Luottamus romahtanut”

KRP on tutkinut maaliskuusta lähtien Yli-Viikarin Finnair-lentopisteiden käyttöä. Yli-Viikarin epäillään käyttäneen virkamatkoiltaan kertyneitä lentopisteitä tuhansien eurojen arvosta henkilökohtaisiin tarkoituksiin.

Lue lisää: MTV: Keskusrikospoliisi epäilee VTV:n Yli-Viikaria lentopisteiden käytöstä omiin tarkoituksiin

Toinen asiakokonaisuus liittyy viraston työntekijän kanssa tehtyyn sopimukseen. Tällöin VTV maksoi kahden vuoden ajan palkkaa virkamiehelle, jolla ei ollut työntekovelvoitetta tai -oikeutta. Eduskunnan oikeusasiamies totesi työsopimuksen lainvastaiseksi vuoden 2020 joulukuussa.

Yli-Viikari on kiistänyt häneen kohdistuvat rikosepäilyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?