Salama sytytti 6-kerroksisen talon palamaan – 15 asukasta evakuoitiin, 5 sairaalaan: ”Todella vahva ukkosrintama meni siitä yli” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Salama sytytti 6-kerroksisen talon palamaan – 15 asukasta evakuoitiin, 5 sairaalaan: ”Todella vahva ukkos­rintama meni siitä yli”

Alueelle annettu vaaratiedote on purettu. Pelastuslaitoksen mukaan oli onni onnettomuudessa, että monet talon asukkaista olivat muualla viettämässä juhannusta. Jälkisammutustyöt tulevat todennäköisesti kestämään koko juhannuspäivän.

26.6. 2:03 | Päivitetty 26.6. 8:23

Savonlinnassa keskusta-alueella syttyi puoliltaöin tuleen kuusikerroksinen kerrostalo. Talossa palon syttymishetkellä olleet 15 ihmistä evakuoitiin, ja heistä viisi toimitettiin sairaalahoitoon, kerrotaan Etelä-Savon pelastuslaitokselta. Osa ihmisistä oli hengittänyt palosta muodostuneita savukaasuja.

Kymmenelle ihmiselle on järjestetty tilapäismajoitus. Pelastuslaitoksen mukaan asukkaille on järjestetty kriisiapua.

–  Oli onni onnettomuudessa, että oli juhannusaatto ja paljon ihmisiä oli poissa kotoa. Tuli eteni niin voimakkaasti etenkin siinä alkuvaiheessa. Vaikuttaa, että vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin, kertoi päivystävä palomestari Eero Aho kuuden aikaan lauantaiaamuna.

Savonlinnan keskusta-alueella Asemantiellä palaa kuusikerroksinen kerrostalo.

Aluksi pelastuslaitokselta ja poliisista arvioitiin, että talossa oli syttymishetkellä sisällä useita kymmeniä ihmisiä.

Palo sai pelastuslaitoksen mukaan alkunsa salaman iskettyä Asemantiellä sijaitsevan talon katolle. Palo levisi myös muualle rakennukseen ja on nyt edennyt katolta alas ensimmäiseen kerrokseen saakka.

Tulipalo ei kuuden aikaan aamulla ollut enää voimakas, mutta pelastuslaitoksen mukaan useita pieniä palopesäkkeitä on edelleen ympäriinsä.

Pelastuslaitos siirtyi aamulla palon jälkisammutusvaiheeseen, jonka arvellaan kestävän koko juhannuspäivän ajan.

Talo tulee tuhoutumaan pahoin. Palon sammuttua poliisi aloittaa palonsyyntutkinnan, ja kerrostalo käydään läpi vielä huone huoneelta.

Sammutustyöt ovat vielä käynnissä.

Salaman isku on oletettu syttymissyy.

–  Todella vahva ukkosrintama meni siitä yli, kertoi yleisjohtaja, komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta noin kolmen aikaan yöllä.

Alueelle annettiin aiemmin vaaratiedote voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi, minkä lisäksi pelastuslaitos kehotti välttämään alueen läheisyydessä liikkumista vilkkaan hälytysajoneuvoliikenteen vuoksi. Vaaratiedote purettiin noin kello kolmen aikaan lauantaiyönä.

Paikallaon ollut useita pelastuslaitoksen yksiköitä, poliisi ja ensihoito.

Paikalla on yön aikana ollut useita pelastuslaitoksen yksiköitä, poliisi ja ensihoito.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 00.26 perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Salama sytytti kerrostalon palamaan Savonlinnassa juhannusyönä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?