Kymsote: Noin 800 EM-matkustajaa päästettiin illalla Suomeen ilman koronatestausta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kymsote: Noin 800 EM-matkustajaa päästettiin illalla Suomeen ilman korona­testausta

Asemalla testattiin päivän aikana noin 900 maahantulijaa. Ruuhkan vuoksi 800 tulijaa ohjattiin tekemään testit kotikunnassaan.

23.6. 13:13 | Päivitetty 23.6. 13:25

Vaalimaan raja-asema ruuhkautui tiistai-iltana 22.6.2021 jalkapallon EM-otteluita katsomaan lähteneiden palatessa takaisin Suomeen. Asemalla testattiin päivän aikana noin 900 maahantulijaa, mutta noin 800 matkustajaa päästettiin illalla Suomeen siten, että rajalla otettava koronatesti toteutetaan kotikunnassa vähintään 72 tunnin omaehtoisen karanteenin jälkeen, Kymsote tiedottaa.

Kymsoten mukaan rajalla testaaminen korvattiin näillä 800:lla rajanylittäjällä keräämällä heidän henkilötietonsa jatkotestausta varten. Lisäksi palaajille suositeltiin omaehtoista karanteenia ja jatkotestausta. Valvontaa suorittaa oma kotikunta.

Kymsote perustelee ruuhkautumista näytteenottokapasiteetin rajallisuudella ja sillä, että tarkkaa palaajien määrää ei osattu arvioida ennakkoon.

– Kymsote teki yhteistyötä niin Suomen Palloliiton kuin Pohjoiskaarteen kanssa selvittääkseen, kuinka monta lippua tahojen kautta Pietariin oli myyty. Lukumäärät jäivät arvioiksi, ja yhtenäistä tietoa lipunmyynnistä ei ollut mahdollista saada. Lippuja hankittiin mahdollisesti myös muilta tahoilta. Kisaturistit matkustivat Pietariin eri reittejä lentäen ja maateitse. Etukäteen ei ollut tarkkaa tietoa siitä, minkä rajanylityspisteen kautta ja milloin paluumatka tapahtuu, tiedotteessa sanotaan.

Erityisesti Venäjällä koronatilanne on pahentunut viime viikkoina, ja maassa on todettu herkästi tarttuvia virusvariantteja.

Juttu päivittyy.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?