Poliisin vakava muistutus juhannusliikenteeseen – pyhäviikonloppuna yleensä keskikesän synkin päivä liikenteessä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisilta painokas muistutus juhannukseen valmistautuvalle kansalle – nostaa esiin keskikesän synkimmän päivän

Juhannukselle on luvattu koko maahan aurinkoista ja lämmintä kesäsäätä, mikä tarkoittaa poliisille töiden lisääntymistä vesillä.

Juhannuksen menoliikenteen ennakoidaan olevan vilkkaimmillaan torstaina puolestapäivästä iltaan.

23.6. 1:47

Poliisi ennakoi juhannuksen menoliikenteen olevan vilkkaimmillaan torstaina puolestapäivästä iltaan. Paluuliikenteen huipun arvioidaan osuvan sunnuntai-iltapäivään, mutta kesälomakauden alun uskotaan rauhoittavan paluuliikennettä.

Poliisin mukaan juhannusviikon perjantai on yleisesti synkin päivä keskikesän juhlassa, jolloin ylitetään maan keskiarvo liikenteen loukkaantumisissa ja kuolemissa.

Juhannuksen neljänä päivänä menehtyy ja loukkaantuu poliisin mukaan ennätysmäärä ihmisiä tien päällä vuodesta toiseen.

Myös rattijuoppojen määrä on juhannuksena lähes kolminkertainen alkutalven ajanjaksoon verrattuna.

– Epävarmoissa tapauksissa kannattaa siirtää matkalle lähtöä suosiolla niin, että välissä on kokonainen selvä päivä, neuvoo ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen liikennepoliisista tiedotteessa.

Juhannukselle on luvattu koko maahan aurinkoista ja lämmintä kesäsäätä, mikä tarkoittaa poliisille hikistä iltapuhdetta tehtävien lisääntyessä vesillä.

Lue lisää: Ensi viikolla jopa +30 astetta – luvassa hyvin lämmin juhannus

Huonommalla säällä veneilijöitä on vähemmän, mutta poliisin mukaan tällöin vähäiset tehtävät ovat vaativampia.

– Toiveemme on, että tänä juhannuksena yksikään ei huku. Tämä on mahdollista, kun nautitaan vesillä liikkumisesta turvallisesti ja selvinpäin sekä pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme, Pahkin korostaa.

Ylikomisario antaa vesillä juhannusta viettäville vinkiksi laittaa pelastusliivit päälle ja korkin kiinni. Vesikulkuneuvon ohjastajan tulee huolehtia muiden matkustajien varusteista ja turvallisuudesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?