Raju ukkoskuuro iski Keskisen Kyläkauppaan Tuurissa: katso video - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kova ukkospuuska pyyhkäisi Keskisen Kyläkaupan yli – katosta vesi läpi sisälle: ”Oli aika raju keli”

Ukkospuuska aiheutti Keskisen Kyläkaupassa täystuhon kymmenessä minuutissa.

22.6. 17:29 | Päivitetty 22.6. 18:10

Etelä-Pohjanmaalla Tuurissa, Keskisen Kyläkaupassa raju ukkospuuska yllätti asiakkaat ja työntekijät tiistaina. Taivaalta tuli vettä ja rakeita.

Kesälomareissulla Tuurissa poikennut Matti Lahti, 39, kuvailee rajuilman tulleen kyläkaupan päälle aivan yhtäkkiä kahden–puoli kolmen aikaan iltapäivällä.

– Nopeasti se tuli päälle ja nopeasti meni ohi. Ei se varmaan kestänyt kuin kymmenen minuuttia.

– Olimme juuri lähdössä pihalle, kun katsoimme, että nyt tulee reilusti vettä. Porukkaa juoksi märkänä ja hädissään sisälle, oli aika raju keli. Matot lähtivät lentoon, katossa olevat irtopaneelit irtoilivat, puita oli poikki, Lahti kuvailee.

Lahden kuvaamilla videoilla näkyy, miten rankkasade pyyhkii parkkipaikkaa, ostoskärry vilistää asvaltilla yksinään ja kyläkaupan kahvilan katosta vettä tulee läpi kuin saavista kaatamalla.

– Kahvilassa vettä oli joka paikassa.

Työntekijät olivat yrittäneet laittaa ämpäreitä keräämään vettä, mutta videoilla näkyy sen olleen melko lailla turhaa. Vettä tuli katosta läpi laajalta alueelta.

– Ei siinä mitään voinut tehdä.

Tummia pilviä Keskisen Kyläkaupan yllä tiistaina.

Lahti kertoo ukkospilven jatkaneen matkaa Kuopion suuntaan.

– Todella mustat pilvet.

Hän sanoo nähneensä vain kerran aiemmin vastaavan kaltaisen rajuilman.

Puoli viiden aikaan iltapäivällä Alavuden pelastuslaitokselta kerrottiin, että pelastuslaitoksen kaksi yksikköä on parhaillaan pumppaamassa vettä ulos kyläkaupasta.

Vettä on ollut lattialla runsaasti.

– Vesi-imurilla on imetty ja lattialastalla vedetty vettä pois nurkista, että saisimme tämän mahdollisimman puhtaaksi, palomestari Marko Latvala kertoi.

Hän arvioi pelastuslaitoksen olevan paikalla vielä tunnin tai kaksi.

Ilmatieteen laitos on antanut rajun ukonilman varoituksen Etelä-Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle, Pohjois-Savoon ja Pohjanmaalle.

  • Oletko nähnyt hurjan sääilmiön? Lähetä siitä kuva tai video Ilta-Sanomille Whatsappiin numeroon 040 660 9019 tai tällä lomakkeella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?