Yle: Hallitus höllentämässä ravintolarajoituksia juhannukseksi – siirrytään ”lähelle normaalia” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yle: Hallitus höllentämässä ravintola­rajoituksia juhannukseksi – siirrytään ”lähelle normaalia”

Valtioneuvoston on Ylen tietojen mukaan tarkoitus päättää asiasta keskiviikkona kello 12 ja uudet ohjeet astuvat voimaan välittömästi kokouksen jälkeen, jos esitys hyväksytään.

Tällä hetkellä tiukimmat rajoitukset ovat voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

21.6. 18:59

Hallitus päättää ravintolarajoitusten kevennyksestä juhannuksen alla keskiviikkona, kertoo Yle omiin tietoihinsa perustuen.

Ylen mukaan luvassa on tuntuvia kevennyksiä, joilla mennään ”jo lähelle normaalia”. Tämä tarkoittaisi kevennyksiä aukioloaikoihin, asiakaspaikkarajoituksiin ja istumapaikkavaatimuksiin.

Valtioneuvoston on Ylen tietojen mukaan tarkoitus päättää asiasta keskiviikkona kello 12 ja uudet ohjeet astuvat voimaan välittömästi kokouksen jälkeen, jos esitys hyväksytään. Käytäntöön ne tulisivat viimeistään torstaina.

Edellisen kerran ravintolarajoituksia höllennettiin perjantaina. Kevennysten jälkeen maassa ei ole ollut voimassa enää yhtään aluetta, jossa ovat voimassa kaikkein tiukimmat koronarajoitukset.

Tiukinta on tällä hetkellä Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Niissä anniskelu on sallittu kello 07–22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05–23.

Pubien tapaisissa anniskelupaikoissa saa sisätiloissa olla käytössä puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloiden sisätiloissa saa olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Asiakaspaikkojen rajoitukset eivät koske ulkoterasseja. Jokaisella asiakkaalla tulee olla oma istumapaikka.

Muualla maassa on voimassa lievät rajoitukset. Tämä tarkoittaa, että anniskelu on sallittu kello 07–01 ja ravitsemusliikkeet voivat olla auki ravintola-asiakkaille kello 05–02.

Pubien sisätiloissa saa olla käytössä puolet ja ravintoloissa 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?