Halla-aho asteli terassille heti tiedotus­tilaisuuden jälkeen: virvokkeita, savuke ja jäätelöä – näin hän kommentoi päätöstään

Jussi Halla-aho rentoutui tiedotustilaisuuden jälkeen virvokkeilla puoluetoimiston edessä sijaitsevalla terassilla.

Jussi Halla-aho nautti jäätelön terassilla.

21.6.2021 15:13

Ilta-Sanomat tavoitti Jussi Halla-ahon Isolta Roobertinkadulta terassilta kohta sen jälkeen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja oli kertonut, että hän ei aio asettua ehdolle tulevassa puoluekokouksessa.

Aurinkolasit päässä valkoisessa kauluspaidassa tulikuumassa Helsingissä rennosti istuva Halla-aho kertoi hymyillen olevansa huojentunut siitä, että tieto päätöksestä on nyt julki.

– Huojentuneena siitä, että se on sanottu, hän alleviivaa.

Päätös luopumisesta on ollut sydämellä vuoden.

– Sanotaanko, että sen kanssa oppii elämään, Halla-aho kommentoi.

Halla-aho kertoi perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa, niin sanotulla tuumaustunnilla, että hän on tehnyt päätöksen jo kauan sitten ja kertonut ”melko tarkkaan vuosi sitten” lähipiirilleen, että hän ei enää asetu ehdolle.

Puoluejohdolle ja eduskuntaryhmän puheenjohtajistolle hän kertoi tammikuussa. Puoluehallitus ja eduskuntaryhmä saivat tietää asiasta viime viikolla kuntavaalien jälkeen.

Huojennus oli silmin näkyvää. Halla-aho kertoi tulleensa puoluetovereidensa kanssa terassille pitämään pienen tauon. Edessä kolmihenkisellä seurueella oli virvokkeet ja Halla-aholla kädessä savuke.

Perussuomalaisten puoluetoimisto sijaitsee Isolla Roobertinkadulla vastapäätä terassia, jolla Halla-aho istui.

Sittemmin hän nautti jäätelön terassilla.

Kesäkuussa tulee neljä vuotta siitä, kun Jussi Halla-aho nousi puoluekokouksessa perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

– Liian pitkissä johtajakausissa vaanii Kekkos-syndrooman vaara. Johtaja alkaa itse uskoa välttämättömyyteensä ja korvaamattomuuteensa. Myös muut saattavat alkaa uskoa johtajan välttämättömyyteen ja korvaamattomuuteen, Halla-aho sanoi tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini luotsasi puoluetta 20 vuotta.

Halla-aho on johtanut perussuomalaisia menestyksekkäästi läpi eduskunta-, europarlamentti-, presidentti- ja kuntavaalien. Terassilla istuessaan hyväntuulinen puoluejohtaja ei halunnut antaa laajempaa haastattelua.

Kysyttäessä siitä, aikooko hän asettua ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa 2023, Halla-aho vastasi, ettei kykene vielä vastaamaan kysymykseen ja että oli vastaus kyllä tai ei, se ei riipu päätöksestä luopua puheenjohtajan salkusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?