+30 rikki Heinolassa – katso, missä hellemittari on kivunnut korkeimmalle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

+30 rikki Heinolassa – katso, missä hellemittari on kivunnut korkeimmalle

Lähipäivinä saatetaan rikkoa ennätyksiä.

19.6. 18:09

Lämpötila on noussut tänään yli 30 asteen. Ensimmäisenä yli 30 astetta ylittyi Heinolassa kello 16. Asiasta kertoi meteorologi Kristian Roine Forecan sääblogissa.

Myös Ilmatieteen laitokselta kerrottiin STT:lle, että Heinolassa Asemantauksen havaintoasemalla mitattu 30,1 astetta on kesäkuun korkein. Vuoden tähän mennessä korkein lämpötila mitattiin kuitenkin jo toukokuussa, jolloin Ilomantsissa raportoitiin 30,8 asteen helteestä.

Forecan mukaan lämpötila on noussut lähes koko Etelä-Suomen sisäosissa 28–30 asteeseen. Yli 25 asteen hellelukemia on mitattu myös maan keskiosissa.

Lue lisää: Tukala helle paahtaa Suomea: Näille alueille on annettu ukkos­varoitus – ”Saattaa olla rajumpiakin"

Hellettä riittää Suomessa tulevina päivinä, ja ilmamassan odotetaan lämpenevän entisestään, joten lämpö nousee yli 30 asteen myös jatkossa. Sunnuntaina maan etelä- ja itäosissa lämpötila voi nousta jopa 32–34 asteeseen.

Ihmiset nauttivat vesileikeistä ja kesähelteestä vesipuisto Aquaparkissa.

Roine kirjoittaa, että 85 vuotta vanha kesäkuun lämpöennätys saattaa rikkoutua tulevien päivien aikana. Ennätys mitattiin Ähtärissä 24. kesäkuuta 1935. Tuolloin lämpötila nousi 33,8 asteeseen.

Mikä havaintoasema toimittaa tänään kuumimmat lukemat? Katso tästä alla olevasta taulukosta, missä on ollut tänään lämpimintä.

Jos taulukko ei näy, avaa se tästä.

Alla olevasta taulukosta näet, missä on lämpimintä juuri täällä hetkellä. Taulukko päivittyy automaattisesti joka minuutti.

Jos taulukko ei näy alla, avaa se tästä.

Ilmatieteen laitoksen varoitus erittäin tukalasta helteestä on lauantaina voimassa Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Ahvenanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Sunnuntaina hellevaroitus laajenee myös maan keskiosiin. Sunnuntaina ukkosvaroitus on voimassa Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Vesipuisto Aquaparkissa Kouvolassa roiskui vesi.

Helteet jatkuvat myös alkuviikosta ja myös tuolloin on odotettavissa yli 30 asteen lämpötiloja.

– Helteille ei ole näköpiirissä loppua, ilmatieteen laitoksen meteorologi Jani Parviainen sanoi lauantaiaamuna.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?