Väärä mies otettiin kiinni ja vangittiin Seinäjoella – tutkinnanjohtajalle vaaditaan tuntuvaa sakkorangaistusta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Väärä mies otettiin kiinni ja vangittiin Seinäjoella – tutkinnan­johtajalle vaaditaan tuntuvaa sakko­rangaistusta

Poliisia syytetään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

18.6. 16:14

Syyttäjä vaatii tuntuvaa sakkorangaistusta poliisimiehelle jutussa, jossa väärä mies otettiin kiinni ja vangittiin Seinäjoella kesällä 2018.

Poliisia syytetään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjän mukaan hän oli tutkinnanjohtajana laiminlyönyt valvoa, että kiinniotettu mies oli tunnistettu asianmukaisesti säännöksiä ja määräyksiä noudattaen.

Mies oli tutkinnanjohtajan määräyksellä otettu kiinni 31. heinäkuuta ja seuraavana päivänä vangittu Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Tutkinnanjohtaja määräsi miehen vapautettavaksi 2. elokuuta koska selvisi, että tunnistus oli ollut virheellinen.

Syyttäjän mukaan mies oli tunnistettu mahdolliseksi tekijäksi niin, että asian kahdelle kanssaepäillylle oli näytetty ainoastaan miehen kuvaa, jonka jälkeen he ilmoittivat hänet mahdolliseksi rikoksentekijäksi. Syyttäjän mukaan tutkinnanjohtaja tiesi, miten tunnistus oli tehty, kun hän otti miehen kiinni ja vaati tätä vangittavaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?