Useita uhreja suihkussa ja pukuhuoneessa salakuvannut mies sai ehdollista – ainakin osa uhreista oli alaikäisiä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Useita uhreja suihkussa ja puku­huoneessa sala­kuvannut mies sai ehdollista – ainakin osa uhreista oli ala­ikäisiä

Mies oli myös käsitellyt lapsesta ottamiaan valokuvia ja liittänyt niihin omia ruumiinosiaan.

18.6. 15:48

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina ehdolliseen vankeuteen miehen, joka oli salakuvannut uhrejaan suihkussa ja uimahallissa. Lisäksi mies oli muokannut lapsesta otettuja valokuvia ja videoita esittämään seksuaalisia tekoja.

Nelikymppinen mies tunnusti syytteet pääpiirteittäin. Rikokset tapahtuivat vuosina 2016–2019. Uhreja oli 13, joista ainakin osa oli tapahtuma-aikaan alaikäisiä.

Ainakin osa salakuvaamisista tapahtui miehen omassa kodissa. Mies oli videoinut uhrejaan suihkussa ja sitten tehnyt videoista still-kuvia. Lisäksi mies oli kuvannut yhtä uhreista kahteen kertaan uimahallin naisten pukutiloissa, kun uhri oli alasti.

Yksi teoista jäi yritykseksi. Oikeuden mukaan mies oli pyytänyt 14-vuotiasta uhria lapsenvahdiksi ja sitten ilmoittanut, että tämän pitäisi käydä suihkussa yhdessä lapsen kanssa. Oikeuden mukaan miehen tarkoituksena oli ottaa tilanteesta salaa valokuvia tai videota. 14-vuotias kertoi miehen puheista äidilleen, joka kielsi häntä menemästä miehen luokse.

Raskain syyte koski törkeää sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämistä. Mies oli ottanut 2000-luvun alkuvuosina kuvia ja videotallenteita 4–6-vuotiaasta lapsesta. Myöhemmin vuosina 2016–2017 mies oli muokannut tallenteita muun muassa niin, että hän oli lisännyt niihin oman vartalonsa tai lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Mies kiisti, että teko olisi ollut törkeä sekä sanoi, ettei levittänyt kuvia kenellekään. Rikoslain mukaan kuitenkin pelkkä kuvan valmistaminen riittää levittämisrikoksen täyttymiseen.

Käräjäoikeus katsoi, että oikeudenmukainen rangaistus miehen teoista oli kahdeksan kuukautta vankeutta. Muun muassa koska hän oli ollut asian takia tutkintavankeudessa noin neljä kuukautta, rangaistus voitiin oikeuden mukaan määrätä ehdollisena.

Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhreilleen erilaisia korvauksia yhteensä yli 20  000 euroa.

Uhrien yksityisyyden suojelemiseksi STT ei julkaise miehen nimeä tai paikkakuntaa, jolla rikokset tapahtuivat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?