Kokoomuksen Risikko ihmettelee Ohisalon puheita Elokapinan mielenosoituksesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kokoomuksen Risikko ihmettelee Ohisalon puheita Elokapinan mielen­osoituksesta – ”Sisä­ministeri ei voi toimia näin”

Entinen sisäministeri Paula Risikko sanoo Elokapinan mielenosoituksesta, että ”peli on vihellettävä poikki”.

18.6. 16:28

Kansanedustaja ja entinen sisäministeri Paula Risikko (kok) ihmettelee sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) twiittausta Elokapinan mielenosoituksesta.

– On uskomatonta, että sisäministeri Ohisalo antaa hyväksyntänsä Mannerheimintien luvattomalle sulkemiselle. Sisäministeri ei voi toimia näin. Ohisalon twiitit voivat pahimmillaan avata Pandoran lippaan. Onko muillakin mielenosoittajilla oikeus sulkea vilkasliikenteisiä katuja? Risikko kommentoi tiedotteessa.

Lue lisää: Poliitikoilla käynnissä tuima sanailu Twitterissä Elokapinan mielen­osoituksesta: Ohisalo vastasi Halla-aholle, Räsänen ja Andersson kommentoivat...

Ohisalo kirjoitti perjantaina julkaisemassaan twiitissä jakavansa mielenosoittajien huolen ilmastokriisistä.

– Mielenosoittajat vastaavat itse käyttämistään keinoista. Poliisin tehtävä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä, kaikkien turvallisuudesta huolehtien, Ohisalo twiittasi.

Sisäministerin pitäisi Risikon mielestä tuomita kansalaistottelemattomuus.

– Mielenosoittaminen on perusoikeus, mutta yhden Helsingin vilkkaimman kadun valtaaminen ei. Mieltä voi osoittaa myös kenenkään muiden oikeuksia loukkaamatta.

Hän ei hyväksy sitä, että mielenosoittajat häiritsevät ihmisten työmatkaliikennettä ja esimerkiksi hälytysajoneuvojen liikkumista.

– Poliisi-, pelastus- ja hätäkeskusasioista vastaavana ministerinä Ohisalon olisi syytä puuttua tähän.

Risikko sanoo tiedotteessa, että tarkoitus ei voi pyhittää keinoja ja että ”tämä peli on vihellettävä poikki”.

Elokapina-ympäristöliikkeen mielenosoitus Helsingin keskustan valtaväylällä Mannerheimintiellä on ollut käynnissä jo vuorokauden. Mielenosoitus alkoi torstaina iltapäivällä. Mielenosoittajat leiriytyivät yöksi Mannerheimintielle.

Poliisi antoi perjantaiaamuna mielenosoituksen toistaiseksi jatkua Mannerheimintiellä. Mielenosoittajien suojaksi on myöhemmin tuotu betoniporsaita ja mielenosoituspaikkaa on siirretty syrjempään.

Lue lisää: Poliisi toi mielen­osoittajien ympärille betoni­porsaita Mannerheimin­tiellä – mielen­osoitus jatkunut keskellä katua jo vuoro­kauden

– Poliisi on arvioinut, että tällä hetkellä mielenosoitus ei aiheuta kohtuutonta haittaa liikenteelle ja yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Poliisi seuraa ja arvioi tilannetta jatkuvasti, apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen sanoi tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?