Elokapinan mielenosoitus: poliitikoilla käynnissä sananvaihto Twitterissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliitikoilla käynnissä tuima sanailu Twitterissä Elokapinan mielen­osoituksesta: Ohisalo vastasi Halla-aholle, Räsänen ja Andersson kommentoivat...

Ympäristöliike Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä jatkuu. Keskustelu käy kuumana poliitikkojen Twitter-tileillä.

18.6. 13:59

Helsingin valtaväylän Mannerheimintien tukkiva Elokapina jakaa poliitikkojen mielipiteet.

Ympäristöliikkeen järjestämä mielenosoitus alkoi torstai-iltapäivällä ja jatkuu edelleen. Poliisi on ilmoittanut, että mielenosoitus voi toistaiseksi jatkua.

Elokapina on tukkinut Mannerheimintien Eduskuntatalon edestä niin, että liikenne joutuu käyttämään kiertoreittiä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kommentoi mielenosoitusta Twitter-viestissään.

– Rauhanomainen mielenosoittaminen on perustuslaissa turvattu oikeus. Jaan huolen ilmastokriisistä. Mielenosoittajat vastaavat itse käyttämistään keinoista. Poliisin tehtävä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä, kaikkien turvallisuudesta huolehtien.

Entinen sisäministeri, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) on tyrmistynyt Ohisalon asenteesta.

– Ohisalon twiitti osoittaa järkyttävää välinpitämättömyyttä tilanteesta. ”Mielenosoittajat vastaavat käyttämistään keinoista”. Lausumalla annetaan avoin valtakirja anarkiaan. Kadun valtauksen sallimisesta tulee ennakkotapaus – kohdeltaisiinko muitakin mielenosoittajia samoin?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee poliisin torstaina julkaisemaa viestiä, jonka mukaan poliisi valmistautuu turvaamaan mielenosoittajien leiriytyminen Mannerheimintiellä.

– Onko oikeasti niin, että poliisi ei poista kaupungin pääkatua tukkivia mielenosoittajia vaan "turvaa" näiden leiriytymisen keskelle tietä? Eikö poliisilla olisi yöaikaan tärkeämpääkin tekemistä? Ohisaloltako nämä ohjeet tulevat? Halla-aho kysyy Twitterissä.

Maria Ohisalo vastasi perjantaina Halla-ahon twiittiin.

– Suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan pitäisi tietää, että sisäministeri ei päätä, mitä poliisi kunkin mielenosoituksen kohdalla tekee - oli kyse sitten koronatoimien, turpeen alasajon tai ilmastonmuutoksen vastustamisesta. Ja hyvä niin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson muistuttaa aiemmin nähdystä turvealan mielenilmauksesta.

– Kaikki tämä totaalinen pöyristyminen yhdestä mielenosoituksesta olisi jollain tasolla uskottavampaa, jos edes vähän samanlaisia äänenpainoja olisi kuultu samassa paikassa pidetyn ja liikennettä yhtä lailla sekoittaneen turverekkamiekkarin yhteydessä.

Ilta-Sanomat seuraa tilanteen kehittymistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?