Sorsanmetsästys päättyi karmivasti Hankasalmella - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Soutuvene keikahti, 12-kaliiperin haulikko laukesi – sorsanmetsästys päättyi karmealla tavalla Hankasalmella

Sormi jouduttiin amputoimaan.

Kuvassa käytetty vene sekä haulien osumakohta veneessä.

18.6. 13:00

Kahden kaveruksen sorsanmetsästys päättyi karmivalla tavalla Keski-Suomessa sijaitsevassa Hankasalmen kunnassa viime syyskuussa.

Miehet soutelivat ja valmistautuivat sorsien ampumiseen.

58-vuotias mies sai sorsan tähtäimeensä. Hän ampui lintua päällekkäispiippuisella 12-kaliiperin haulikolla.

Laukauksen jälkeen vene kuitenkin keikahti. Ase putosi veneen pohjalla, ampuja nosti sen, mutta se laukesi vahingossa uudestaan.

Haulisuihku osui venettä soutaneen miehen oikeaan käteen. Osuma oli kohtalokas. Pikkurilli jouduttiin amputoimaan ja nimetöntä typistämään.

Syyttäjä vaati ampujalle rangaistusta törkeästä vammantuottamuksesta. Syyttäjän mukaan mies toimi törkeän huolimattomasti, tämä oli myös puhallutushetkellä 0,25 promillen humalassa.

Keski-Suomen käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen.

Käräjäoikeuden mielestä oli jo lähtökohtaisesti hyvin arveluttavaa, mikäli on metsästyksen aikana humalassa. Käräjäoikeus uskoi kuitenkin selitystä, jonka mukaan alkoholia olisi nautittu pikemminkin laukauksen jälkeen kuin sitä ennen.

Oikeuden mukaan ampuja myös tiesi, että vene oli suhteellisen kiikkerä, eikä sitä oltu aiemmin käytetty metsästyksessä, vaan saalinhaussa.

Tällä veneellä miehet soutelivat.

Kokonaisuutena punnittuna oikeuden mukaan ampujan toiminta ei ollut rikoslain tarkoittamalla tavalla törkeää. Ja koska uhrilla ei ollut rangaistusvaadetta, oikeus ei ottanut kantaa siihen, olisiko teko voinut täyttyä perusmuotoisena vammantuottamuksena.

Haulien osumakohta veneessä.

Oikeus tuomitsi miehen kuitenkin metsästysrikkomuksesta 20 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 900 euroa. Hän käytti sorsanmetsästyksessä lainvastaisesti lyijyhauleja.

Käräjäoikeuden viime viikolla antama tuomio on lainvoimainen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?