Reserviläinen tai varusmies ampui auton ikkunasta rynnäkkökiväärillä – ”Vastoin kaikkia sääntöjä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Reserviläinen tai varusmies ampui auton ikkunasta rynnäkkö­kiväärillä – ”Vastoin kaikkia sääntöjä”

Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Max Arhippainen kertoo Ilta-Sanomille, että videossa kuvatussa tilanteessa rikotaan kaikkia turvallisen aseen käyttämisen sääntöjä.

Rynnäkkökivääri sotilaan käytössä Northern Forest 21 sotaharjoituksessa Rovajärven ampuma-alueella Rovaniemellä 21. toukokuuta 2021.

17.6. 17:10

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa tilanne näyttää siltä, että Puolustusvoimien ajoneuvon ikkunasta ammutaan ikkunasta rynnäkkökiväärillä.

– Tapausta tutkitaan jo. Tässä rikotaan monia sääntöjä eikä tuollaista voi tietenkään mitenkään hyväksy. Tämä on oikeastaan vastoin kaikkia turvallisen aseen käyttämisen sääntöjä. Puolustusvoimat pitää tapausta erittäin vakavana, Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Max Arhippainen kertoo Ilta-Sanomille.

Aiheesta kertoi aiemmin Iltalehti.

Arhippainen pitää tekoa täysin vastuuttomana.

Hän kertoo, että tutkimuksissa on edetty.

– Tutkimme asiaa, koska se on vakava. Ampuja voi olla kertausharjoituksessa ollut reserviläinen. Näyttää siltä, että videolla kuullaan puheessa "Nibizan loppusota" . Se voi viitata Niinisaloon, mutta asia ei ole vielä varma, sillä selvitykseen menee jonkin aikaa, hän sanoo.

Kaikessa aseen käytössä on noudatettava turvallisen aseenkäsittelyn sääntöjä.

Rynnäkkökivääriä kuvaillaan perinteisesti varusmiesten päätyökaluksi. Se on jokaiselle varusmiespalveluksen suorittaneelle tuttu ase.

Arhippaisen mukaan videolla näkyy muitakin rikkomuksia.

– Näyttää siltä, että kuljettaja saattaa pitää kännykkää kädessä, mitä ei saa tehdä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?