Yhdysvaltain kansalliskaartin ilmatankkeri suistui ulos kiitotieltä Rovaniemellä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yhdysvaltain kansalliskaartin ilmatankkeri suistui ulos kiitotieltä Rovaniemellä

Lapin lennoston komentajan eversti Tuukka Karjalaisen mukaan tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja ja materiaalivahingot ovat ensivaikutelman mukaan lieviä.

Onnettomuuteen joutunut lentokone oli Yhdysvaltain kansalliskaartin KC-135 Stratotanker -ilmatankkeri.

16.6.2021 17:57

Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien järjestämässä kansainvälisessä Arctic Challenge Exercise 21 (ACE21) -lentotoimintaharjoituksessa on tapahtunut onnettomuus keskiviikkona iltapäivällä.

Yhdysvaltain kansalliskaartin KC-135 Stratotanker -ilmatankkeri suistui kiitotieltä laskun yhteydessä Rovaniemen lentoasemalla.

Harjoituksen kansallinen johtaja, Lapin lennoston komentajan eversti Tuukka Karjalaisen mukaan tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja ja materiaalivahingot ovat ensivaikutelman mukaan lieviä.

Karjalaisen mukaan onnettomuuden syitä on tässä vaiheessa ennenaikaista arvioida. Onnettomuus­tutkinta­lautakunta selvittää onnettomuuden syitä.

Lapin pelastuslaitos sai tapahtuneesta ilmoituksen kello 16.45 keskiviikkona nimikkeellä keskisuuri ilmaliikenneonnettomuus. Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari kertoo, että pelastuslaitos kävi tarkastamassa tilanteen ja poistui paikalta.

ACE21 on Karjalaisen mukaan Euroopan suurin lentoharjoitus. Isäntämaiden lisäksi harjoituksessa mukana on lento-osastoja Alankomaista, Iso-Britanniasta, Saksasta, Tanskasta, Yhdysvalloista sekä NATO:n E-3A AWACS -johtokeskuskonekalustoa.

ACE 21:n päätukikohtina toimivat Norjan Bodö ja Örlanti, Ruotsin Luulaja sekä Suomessa Rovaniemi.

Asiasta uutisoi ensin Lentoposti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?