Vieno-myrsky rantautuu Suomeen – näin pelastus­laitokset ohjeistavat varautumaan

Pelastuslaitokset ovat antaneet sosiaalisessa mediassa ohjeita, joiden avulla myrskyyn voi varautua omassa pihapiirissä.

14.6.2021 20:40 | Päivitetty 15.6.2021 5:38

Tuuli voimistuu maanantaina illan mittaan myrskylukemiin länsirannikolla ja yön aikana maan etelä- ja keskiosissa, kun Vienoksi nimetty myrsky saapuu Suomeen.

  • Saitko hyvän sääkuvan tai -videon? Lähetä se IS:n WhatsAppiin: 040 660 9019.

Tiistaina tuuli on puuskaista koko maassa. Etenkin maan keskivaiheille ennustetaan yli 20 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia, jotka voivat kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja, Ilmatieteen laitos kertoo Twitterissä.

Lue lisää: Myrskyrintama ratsastaa ihan kohta Suomen yli: puuskat jopa 30 m/s, vettä jopa 50 mm – kartta täynnä varoituksia

Pelastuslaitokset ovat antaneet sosiaalisessa mediassa ohjeita myrskyyn varautumiseen.

– Tarkista muun muassa kotivara kuntoon sekä siivoa irtaimisto pihalta. Myös veneiden kiinnityksiä on paljon mukavampaa ja turvallisempaa varmistella ennen myrskyä kuin sen aikana, Satakunnan pelastuslaitos neuvoo.

Myrskytuhot, joista ei ole välitöntä haittaa tai vaaraa, Satakunnan pelastuslaitos ohjeistaa hoitamaan myöhemmin itse tai yhteistyössä kunnan tai yksityisyrittäjien kanssa.

Linjoille kaatuneista puista tulee ilmoittaa paikalliselle energiayhtiölle.

Kainuun pelastuslaitos suosittelee keräämään pihoilta pihakalusteet ja muun irtaimen tavaran, joka voi tuulessa lentäessään aiheuttaa lisävahinkoja.

– Tarkista myös pihapiirin puiden kunto. Tarkista veneiden kiinnitykset. Vältä vesillä liikkumista, Kainuun pelastuslaitos luettelee.

Myös Pohjanmaan pelastuslaitos kehottaa viemään irralliset esineet, kuten trampoliinit ja ulkokalusteet, suojaan tuulelta.

– Merellä on voimassa aallokkovaroitus. Vesille lähtöä kannattaa harkita tarkoin, Pohjanmaan pelastuslaitos neuvoo.

– Nyt illalla on hyvä hetki käydä tsekkaamassa veneen kiinnitykset ja laskea auringonvarjot, Pohjois-Karjalan pelastuslaitos puolestaan twiittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?