Autoilija kolaroi toisiin autoihin, autokatokseen ja liikennemerkkiin – nainen oli 3,17 promillen humalassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Autoilija kolaroi toisiin autoihin, auto­katokseen ja liikenne­merkkiin – nainen oli 3,17 promillen humalassa

1970-luvulla syntynyt nainen ennätti lyhyellä ajomatkallaan vaurioittaa kahta muuta autoa ja autokatosta.

11.6. 12:54

Viisissäkymmenissä oleva siivooja syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja törkeään rattijuopumukseen hypättyään auton rattiin Itä-Helsingissä heinäkuussa 2019.

Oli lauantaiaamupäivä. Ensitöikseen hän törmäsi parkkipaikalla pysäköitynä olleen auton takapuskuriin useita kertoja, ja sitten peruutti päin autokatosta. Tämän jälkeen nainen pääsi kuin pääsikin pois parkkipaikalta, mutta ajoi samalla liikennemerkin päältä.

Auto seilasi kaistalta toiselle. Nainen törmäsi lyhyen ajomatkansa aikana vielä toiseenkin pysäköityyn autoon.

Tässä vaiheessa poliisipartio oli jo hänen perässään. Nainen jätti huomiotta poliisin pysäytysvalot, mutta poliisi sai pysäytettyä hänet lopulta näyttämällä pysäytysmerkkiä kädellä.

Naisen veren alkoholipitoisuudeksi todettiin ajon jälkeen 3,17 promillea.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi naisen alun perin viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan teko oli omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisten hengelle ja terveydelle, sillä lauantaina aamupäivällä alueella oli ollut liikkeellä runsaasti jalankulkijoita.

Naisen henkilökohtaisten olojen vuoksi Helsingin hovioikeus kuitenkin lievensi rangaistuksen 150 tunnin yhdyskuntapalveluksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?