Kainuussa keskeytetään ensimmäisten rokoteannosten antaminen – pandemiapäällikkö: ”Erittäin harmillista” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kainuussa keskeytetään ensimmäisten rokoteannosten antaminen – pandemiapäällikkö: ”Erittäin harmillista”

Syynä keskeytykseen on, että keskikesällä Suomeen on saapumassa ennakoitua vähemmän rokotteita.

Kainuun sote keskeyttää ensimmäisten rokoteannosten antamisen pienien rokote-erien vuoksi.

11.6. 1:03

Kainuun sote keskeyttää ensimmäisten rokoteannosten antamisen rokotepulan vuoksi. Rokoteannokset riittävät alueella ainoastaan tehosteannosten antamiseen.

Syynä keskeytykseen on, että keskikesällä Suomeen on saapumassa ennakoitua vähemmän rokotteita.

– THL on ei­len il­moit­ta­nut, et­tä maa­han saa­pu­vat val­mis­teet riit­tä­vät en­si­si­jai­ses­ti toi­sen an­nok­sen ro­ko­tuk­siin. Ai­na­kin hei­nä­kuun al­ku­puo­lel­le saak­ka mää­rät pu­toa­vat ke­vään ta­sol­le ei­kä tä­män jäl­keen­kään ole var­maa tie­toa toi­mi­tuk­sis­ta, kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari tiedotteessa.

Kainuussa rokotusvuorossa ovat parhaillaan kaikki 16 vuotta täyttäneet. Koukkari harmittelee hyvin sujuneen rokotekampanjan hidastumista nuorten ikäluokkien kohdalla.

– Erit­täin har­mil­lis­ta, mut­ta pai­kal­li­ses­ti em­me voi tä­hän asiaan vai­kut­taa.

Kainuun sote ei tässä tilanteessa avaa uusia aikoja varattavaksi, ja kansalaisten ei suositella soittamaan ajanvarausnumeroon tiedusteluja varten.

Rokotteiden tehosteannokset pyritään antamaan nykyisten varausten mukaisesti, mutta peruutukset ovat mahdollisia, mikäli toimitusmäärät vähenevät lisää.

Kainuussa epidemia on tällä hetkellä perustasolla ja koronan ilmaantuvuusluku on 8,3 viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?