Vanhempi rikoskonstaapeli tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Palkittu poliisi tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Oulun käräjäoikeus tuomitsi vanhemman rikoskonstaapelin menettämään virkansa.

10.6. 14:04

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vanhemman rikoskonstaapelin 2 vuoden ja 9 kuukauden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lisäksi hänen on maksettava uhrilleen 8 000 euron korvaus kärsimyksestä.

Teot ovat tapahtuneet vuosien 2004 ja 2006 välisenä aikana, jolloin tuomittu työskenteli jo poliisina. Tekojen uhri oli alakouluikäinen.

Oikeudessa vanhempi rikoskonstaapeli kiisti syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta myönsi syyllistyneensä perusmuotoiseen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

55-vuotias mies on työskennellyt poliisina 1990-luvun alusta lähtien ja hänelle on myönnetty takavuosina myös Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali.

Käräjäoikeus tuomitsi hänet myös menettämään virkansa ja kersantin sotilasarvonsa. Mies oli itse vastustanut viraltapanoa.

– Syyksi luettu rikos, joka on hyvin vakava, osoittaa vastaajan sopimattomaksi toimimaan vanhemman konstaapelin virassa. Sillä vastaajan vetoamalla seikalla, että hän on hoitanut virkatehtävänsä moitteetta ennen tekoa ja sen jälkeen, ei ole tässä harkinnassa merkitystä, käräjäoikeus toteaa.

Vanhempi rikoskonstaapeli on ollut virantoimituksesta pidätettynä jo kuukausien ajan.

Oulun poliisilaitos tiedotti virasta pidättämisestä runsas viikko sitten, mutta varsinainen päätös tehtiin jo maaliskuussa 2021, kun rikosepäily tuli poliisilaitoksen tietoon.

Oulun käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Ilta-Sanomat ei julkaise tuomitun poliisin nimeä, sillä tieto voisi johtaa arkaluontoisen rikoksen uhrin tunnistamiseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?