Syyte: Naamioituneet miehet hakkasivat ala­ikäisiä pesä­pallo­mailoilla

Syyttäjä vaatii ehdottomia vankeusrangaistuksia Pikku Huopalahden pahoinpitelystä. Eräs syytetyistä kiisti rikoksen ja kertoi poliisille olleensa vain ajelulla.

Kaikkiaan viittätoista miestä syytetään Pikku Huopalahden joukkopahoinpitelystä.

9.6.2021 11:46

Helsingin käräjäoikeus alkoi keskiviikkona käsitellä Pikku Huopalahdessa maaliskuussa 2021 tapahtunutta joukkopahoinpitelyä.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta kaikkiaan 15 miehelle. Syytetyt ovat 21–26-vuotiaita.

Syyttäjän mukaan osa joukosta kokoontui ensin Vantaalla kauppakeskus Jumbossa, josta käytiin ostamassa pesäpallomailoja ja kertakäyttöhansikkaita.

Tämän jälkeen kasvomaskeilla naamioituneet miehet ajoivat autoilla peräkanaa Pikku Huopalahteen, jossa he pahoinpitelivät 16- ja 17-vuotiaat uhrit samaa kaavaa käyttäen. Ensin uhrit piiritettiin, jonka jälkeen heitä alettiin hakata pesäpallomailoilla. Toiselta uhreista varastettiin kännykkä ja toista puukotettiin jalkaan.

Teon jälkeen miehet hyppäsivät takaisin autoihin ja pakenivat paikalta, mutta poliisi otti heidät pian kiinni. Poliisi löysi autoista pesäpallomailojen lisäksi viidakkoveitsiä.

Syyttäjän mukaan jokainen syytetyistä osallistui tekoon jollakin tavalla: joko tapahtumaa suunnittelemalla, kuljettajana toimimalla, uhrit piirittämällä tai uhreihin väkivaltaa kohdistamalla.

Näin ollen syyttäjä vaatii jokaiselle rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä. Syyttäjän mukaan teon törkeyden puolesta puhuu muun muassa se, että teot kohdistuivat aivan yllättäen vain 16- ja 17-vuotiaisiin henkilöihin.

Lisäksi yhdelle syytetyistä vaaditaan rangaistusta lisäksi huumausaineen käyttörikoksesta ja väärän henkilötiedon antamisesta. Kyseisen syytetyn hallusta löydettiin muutama gramma kannabista ja hän antoi kiinniottonsa yhteydessä väärän nimen poliisille.

Ainakin osa syytetyistä kiisti vielä esitutkinnassa rikoksen täysin.

Esimerkiksi yhtä autoista ajanut mies kiisti tuntevansa autossa olevia henkilöitä ja samoin sen, että olisi tiennyt autossa olevista pesäpallomailoista.

Toinen syytetty kertoi olleensa vain ajelulla, kun poliisi oli yllättäen pysäyttänyt seurueen. Kolmas taas kertoi nousseensa auton kyytiin Koivukylässä ja sitten nukahtaneensa, eikä tiennyt pesäpallomailojen ostamisesta mitään.

Helsingin käräjäoikeus käsittelee juttua perjantaihin saakka. Tuolloin selviää myös se, milloin tuomio jutussa annetaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?