Näin ravintola­rajoitukset muuttuivat tänään – katso oman alueesi tilanne

Tanssi- ja karaokekielto ei ole enää voimassa perustason ja kiihtymisvaiheen alueilla. Perustason alueen ravintoloiden ulkoterasseilla asiakkailla ei myöskään tarvitse olla omaa pöytä- ja istumapaikkaa.

Ihmisiä nauttimassa lämpimästä säästä The Cock -ravintolan terassilla Helsingissä kesäkuussa.

9.6.2021 8:27

RAVITSEMISLIIKKEILLE koronaepidemian vuoksi asetettuihin rajoituksiin on tullut muutoksia keskiviikkona 9. kesäkuuta.

Alle on koottu eri alueiden voimassa olevat rajoitukset.

Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjanmaa, Satakunta, Etelä-Karjala ja Lappi

Perustason alueilla anniskelu on sallittu kello 07–01. Ravitsemisliikkeet saavat olla auki asiakkaille kello 05–02.

Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa saa olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista. Asiakasmäärärajoitukset eivät koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Sisätiloissa asiakkaita ei tarvitse enää ohjata istumaan paikoillaan, eli tanssi- ja karaokekielto ei ole enää voimassa.

Ulkoterasseilla asiakkailla ei tarvitse enää olla omaa pöytä- ja istumapaikkaa. Asiakaspaikkojen rajoitukset eivät koske ulkoterasseja. Tanssi- ja karaokekieltoa ei ole myöskään ulkoterasseilla.

Varsinais-Suomi, Kymenlaakso, Pirkanmaa ja Keski-Pohjanmaa

Kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu on sallittu kello 07–22. Ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05–23.

Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa saa olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Sisätiloissa asiakkaita ei tarvitse enää ohjata istumaan paikoillaan, eli tanssi- ja karaokekielto ei ole enää voimassa.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla on oltava oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset eivät koske ulkoterasseja. Tanssi- ja karaokekieltoa ei ole myöskään ulkoterasseilla.

Päijät-Häme, Uusimaa ja Kanta-Häme

Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, alkoholia saa anniskella kello 07–18. Ravintolat saavat olla auki kello 05–19. Sisätiloissa käytössä saa olla puolet asiakaspaikoista.

Muissa ravintoloissa alkoholia saa jatkossa anniskella kello 7–20. Sallittu aukioloaika on kello 05–21. Sisätiloissa käytössä saa olla 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Myös leviämisvaiheen alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Yllä mainitut asiakaspaikkojen rajoitukset sekä tanssi- ja karaokekielto eivät koske ulkoterasseja.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?