KRP: Suomessa otettu kiinni sata AN0M-operaatioon liittyen

Huumausaineita on takavarikoitu yli 500 kiloa.

Operaatiossa on takavarikoitu muun muassa aseita ja 3d-tulostimia.

8.6.2021 12:04 | Päivitetty 8.6.2021 12:17

KRP kertoo ottaneensa kiinni lähes sata ihmistä liittyen eri maiden viranomaisten jättimäiseen AN0M-operaatioon.

Huumausaineita on takavarikoitu yli 500 kiloa. Esimerkiksi Itä-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitosten sekä Tullin ja Keskusrikospoliisin yhteisessä operaatiossa takavarikoitiin muun muassa yli 145 kiloa marihuanaa ja konetuliaseita.

Itä-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitosten sekä Keskusrikospoliisin ja Tullin yhteisessä esitutkinnassa takavarikoitiin 145 kiloa marihuanaa.

Saman esitutkinnan yhteydessä takavarikoitiin myös ampuma-aseita

KRP:n mukaan viranomaiset tekivät maanantaina Suomessa ja yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa ulkomailla kymmeniä kiinniottoja ja kotietsintöjä huumausainerikoksiin liittyen.

Valtaosa operaatioon kytkeytyvistä esitutkinnoista on vielä kesken tai niitä ollaan vasta aloittamassa.

Etsinnän yhteydessä löydettiin toimintakuntoisia konepistooleita äänieristetystä tilasta, jonka Tulli epäilee olleen käytössä ampumaratana aseiden testaukseen.

Tullin esitutkinnassa tehtiin etsintä tilaan, jossa valmistettiin aseiden osia kuvassa olevilla 3D-tulostimilla

Poliisi valmistautui jättioperaatioon maanantaina.

Samassa yhteydessä KRP kertoo Tullin tehneen Tampereella etsinnän varastotilaan, jossa valmistettiin 3D-tulostimilla ampuma-aseiden osia. Iskussa takavarikoitiin kaksi toimivaa asetta sekä lukuisia aseiden osia ja suuri määrä ampumatarvikkeita.

– FBI on luovuttanut Suomen viranomaisille tietoja, joiden perusteella on pystytty ohjaamaan paljastavaa rikostutkintaa ja aloittamaan useita esitutkintoja. Toimenpiteitä on tehty Suomessa tiiviissä yhteistyössä poliisilaitosten, Keskusrikospoliisin ja Tullin kesken. Esitutkinnat kytkeytyvät järjestäytyneen ja erityisesti huumausainerikollisuuden torjuntaan, kertoo KRP:n rikoskomisario Kimmo Sainio tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?