Kissalauman omistaja lähti omille teilleen – kahden viikon päästä poliisipartio sai ikävän keikan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kissalauman omistaja lähti omille teilleen – kahden viikon päästä poliisipartio sai ikävän keikan

Yksi neljästä kissasta piti lopettaa. Tamperelaisnainen sai 50 päivää ehdollista eläinsuojelurikoksesta.

Tapausta käsiteltiin alun perin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

7.6. 12:16

Noin 25-vuotias nainen lähti kerrostaloasunnostaan Annalan kaupunginosasta ja jätti lemmikkinsä oman onnensa nojaan tammikuussa 2019. Kissalauma ehti olla ilman hoitoa ainakin kahden viikon ajan ennen kuin poliisipartio hälytettiin paikalle.

Neljästä kissasta kolme selvisi koettelemuksesta elinkelpoisena. Yksi ei.

Näky ja arvatenkin myös haju naisen asunnossa oli lohduton. Kaikki kissat olivat aliravittuja ja muutenkin huonossa kunnossa. Asunnon lattialla oli runsaasti kissojen jätöksiä.

Eläinlääkäri tarkisti kissat ja määräsi yhden lopetettavaksi.

Syyttäjä katsoi naisen kohdelleen kissoja julmasti tai tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa aiheuttaen. Menettely oli syyttäjän mukaan tahallista tai törkeän huolimatonta.

Naisen mukaan kyse ei ollut tahallisesta menettelystä vaan laiminlyönnistä. Hän selitti tekoaan elämäntilanteellaan eli muun muassa työttömyydellä ja alkoholisoitumisella.

Nainen vakuutti oikeudessa olevansa eläinrakas ja ettei hän halunnut kissoilleen mitään pahaa.

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan elämäntilanne ei millään lailla poista teon tahallisuutta. Nainen ei esimerkiksi järjestänyt ketään muutakaan kissoja ruokkimaan.

Eläinsuojelurikosta ei voitu naisen esityksen mukaan katsoa lieväksi. Oikeus vetosi poliisin selvitykseen kissojen tilasta löytöhetkellä. Kissat olivat erittäin nälkiintyneitä, mikä todisti, ettei teko ollut vähäinen.

Näin ollen oikeus määräsi naiselle vankeusrangaistuksen. Koska naisella ei ollut aiempaa rikollisuutta, rangaistus määrättiin ehdollisena.

Samalla nainen määrättiin kahden vuoden eläintenpitokieltoon.

Nainen valitti tuomiosta Turun hovioikeuteen, joka piti tuomion kuitenkin ennallaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?