Suvisulo huipentuu kuin tilauksesta – päättäjäisviikonloppuna jopa +27 - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suvisulo huipentuu kuin tilauksesta – päättäjäis­viikon­loppuna jopa +27

Viikonlopun sää on suuressa osassa maata poutainen ja selkeä. Paikallisia sadekuuroja esiintyy lauantaina lähinnä Lapissa, sunnuntaina ja alkuviikosta maan etelä- ja länsiosassa.

4.6. 10:35

Koulujen päättäjäisviikonloppua juhlitaan suuressa osassa maata helteisissä lämpötiloissa, kertoo Ilmatieteen laitos. Sää on poutainen ja enimmäkseen selkeä.

– Jos hellerajasta puhutaan, niin ainakin Oulun korkeuksille asti on hyvät mahdollisuudet päästä hellelukemiin, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Sorsa kertoo.

Rannikoilla lämpötilat voivat Sorsan mukaan jäädä matalammiksi. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla lämpötilat pysyttelevät lauantaina 20 asteen tuntumassa.

Lapissa saattaa tulla päivän aikana kuuroittaista sadetta, ja myös maan länsiosassa yksittäiset sadekuurot ovat mahdollisia.

Helsingissä nautittiin kesäpäivästä sunnuntaina.

Sunnuntaina ja alkuviikosta sadekuuroja esiintyy paikoittain yleisimmin maan etelä- ja länsiosissa.

– Sadekuurot saattavat olla hetkittäin voimakkaampia, ja on siinä ukkosenkin mahdollisuus olemassa, Sorsa sanoo.

Päivän lämpötilat ovat Ilmatieteen laitoksen mukaan ylimmillään 22–27 astetta. Vain Pohjois-Lapissa jäädään viikonloppuna 15 asteen tuntumaan. Yölämpötilat ovat pääosin 8 ja 15 asteen välillä.

Torstaina Pohjois-Lapissa Nuorgamin havaintoasemalla sen sijaan mitattiin yli 29 asteen hellelukema. Se on alueella poikkeuksellisen lämmin lukema ajankohtaan nähden, Ilmatieteen laitos twiittasi torstaina.

Maasto on juuri nyt kuivaa, ja metsäpalovaroitus laajenee maan länsi- ja pohjoisosassa viikonlopun aikana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?