Kanta-Hämeen epidemiaketjussa 100 tartuntaa ja 17 menehtynyttä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kanta-Hämeen epidemia­ketjussa 100 tartuntaa ja 17 menehtynyttä

Koronaviruksen Intian muunnoksen leviämisestä Kanta-Hämeen sairaaloissa kerrottiin viime viikolla. Kuolemantapauksia on 17.

3.6. 9:30

Kanta-Hämeen sairaalaepidemioihin liittyvässä tartuntaketjussa tartunnan saaneita on yli sata. Sairastuneista 57 on potilaita ja 42 työntekijöitä. Kuolemantapauksia on 17.

Valtaosa sairastuneista oli saanut ensimmäisen rokoteannoksen.

Tilanne on ollut paha, mutta se on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskisen mukaan nyt rauhoittumaan päin. Osa sairastuneista on jo vapautunut karanteenista. Toiveena on, että esimerkiksi lasten päiväleiritoiminta voitaisiin käynnistää tulevalla viikolla.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri piti torstaina tiedotustilaisuuden alueen koronatilanteesta. Tilaisuus alkoi kello 10.

  • Ilta-Sanomat seurasi tilaisuutta hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän artikkelin lopusta.

Maakunnan yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille annettiin viikko sitten suositus etäopetukseen siirtymisestä viimeisen kouluviikon ajaksi. Alueen poliklinikoilla keskeytettiin viime viikolla kaikki kiireetön hoito. Myös nuorten harrastus- ja leiritoiminta keskeytettiin.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa kolmesta tartunnasta liikkeelle lähtenyt ketju paisui yli 90 sairastuneen sairaalaepidemiaksi alle kolmessa viikossa, IS uutisoi viikko sitten torstaina. Sairaalaepidemioiden aiheuttajaksi varmistui koronaviruksen intialainen muunnos, joka on tartuttavuudeltaan muita variantteja korkeampi.

– Ilman rokotteita tilanne olisi ollut katastrofaalinen, ja meillä olisi kuolonuhreja huomattavasti enemmän, Leskinen sanoi tuolloin.

Juttua korjattu 3.6.2021 kello 20.00. Valtaosa kuolleista oli saanut ensimmäisen rokoteannoksen, ei täyttä rokotesarjaa, niin kuin jutussa aiemmin luki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?