Valtioneuvoston kanslia ohjeisti pääministerin virka-asunnon aamiaisedusta kaksi vuotta sitten

”Kohtuulliset kulut maksetaan valtion varoista.”

Pääministeri Sanna Marin pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa Helsingissä toukokuussa 2020.

26.5.2021 11:24

Maininta pääministerin virka-asunnon Kesärannan aamiaisedusta löytyy Valtioneuvoston kanslian ohjeista vuodelta 2019. Ravitsemuspalveluihin liittyvät kohtuulliset kulut maksetaan ohjeen mukaan valtion varoista ja laskutetaan pääministerille osoitetuista määrärahoista.

– Pääministerin asuessa virka-asunnossa, sisältäen myös lyhyet yöpymiset, voi edustustilojen myyntipalvelusta tai suoraan palvelukoordinaattorilta tilata etukäteen kylmiöön aamiaistarvikkeita sekä kylmänä toimitettavia aterioita, jotka on mahdollista lämmittää itse Kesärannassa, ohjeessa todetaan.

STT:n käyttöönsä saamassa ohjeessa todetaan, että tuloverolain mukaan pääministerin tehtävään liittyvä asuntoetu siihen kuuluvine palveluineen ei ole veronalaista tuloa.

Iltalehti uutisoi eilen pääministeri Sanna Marinin (sd) perheelle verovaroista maksetuista elintarvikkeista. Lehden mukaan Marinin perheen käyttöön hankitaan elintarvikkeita noin 300 eurolla kuukaudessa.

Palveluja voivat käyttää myös perheenjäsenet

Ohjeessa todetaan, että jos pääministeri käyttää virka-asuntoa asumiseen, palvelujen käyttäjiä ovat pääministeri ja hänen kanssaan samaan talouteen kuuluvat perheenjäsenet.

Valtioneuvoston jäsenten palkkioita koskeva lain kuudennessa pykälässä todetaan, että pääministerillä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys ja valaistus sekä sisustus kustannetaan ja tarpeellinen henkilökunta maksetaan valtion varoista. Seitsemännen pykälän mukaan valtioneuvoston jäsenelle korvataan tehtävien hoitamisesta aiheutuneet ylimääräiset kohtuulliset kustannukset valtioneuvoston kanslian päätöksellä.

Juttua täydennetty kello 11.40.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?