Presidentti Niinistö ja rouva Haukio julkaisivat sydäntäsärkevät viestit Lennu-koiran muistolle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio julkaisivat sydäntä­särkevät viestit Lennu-koiran muistolle

Presidenttiparin lemmikkikoira menehtyi perjantaina.

22.5. 10:57

Tasavallan presidentin kanslia julkaisi lauantaiaamuna Twitterissä tiedon, että presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion lemmikkikoira Lennu oli menehtynyt perjantaina pahanlaatuisen aivolisäkekasvaimen seurauksena.

Jenni Haukio ja Lennu presidentinvaalin kampanjatilaisuudessa Helsingin Munkkivuoressa 2012.

Rouva Haukio julkaisi Twitterissä hetkeä myöhemmin sydäntä särkevän viestin.

– Lennu 2011–2021. Jos kiinni rakkautemme syvyydestä, sinä olisit elänyt ikuisesti, Haukio kirjoitti ja lisäksi viestiin kaksi sydänviestiä.

Presidentti Niinistö kirjoitti Facebookissa lähes samat sanat.

– Suru on pohjaton, hän lisäsi.

Myöhemmin Haukio vaihtoi myös Facebookin profiilikuvakseen kuvan, missä näkyy ihmisen käsi ja koiran tassu, oletettavasti hänen ja Lennun.

Lennu oli syntynyt vuonna 2011.

Presidentti Niinistö täytti 70 vuotta elokuussa 2018. Niinistö julkaisi tuolloin Twitter-tilillään puhekuplilla varustetun kuvan, jossa hän istuu ja pitelee sylissään Aaro-poikaa ja Lennu-koiraa.

Presidenttipari piti viime vuodet Lennun poissa julkisuudesta tietoisesti. Lennu oli rodultaan bostoninterrieri, jolla on useita terveysongelmia. Niille ominaista on lyhytkuonoisuus. Lyhyt kuono voi aiheuttaa koiralle hengitysvaikeuksia, jotka korostuvat lämpimällä säällä ja fyysisen aktiviteetin aikana. Lyhytkuonoisilla koiraroduilla on usein muitakin terveysongelmia.

Presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio Lennu-koiransa kanssa toivottivat yleisön tervetulleeksi Presidentinlinnan avoimien ovien päivään, joka keräsi valtavasti yleisöä syyskuussa 2015.

Lue lisää: Tällainen oli Lennu-koiran elämä – katso 10 kuvaa vuosien varrelta

Niinistö kertoi Ylelle taannoin, että juuri rodun terveysongelmien vuoksi pariskunta on päättänyt pitää Lennun poissa julkisuudessa. Sekä Niinistö että Haukio ovat kertoneet, että eivät tienneet rodun terveysongelmista Lennua hankkiessaan.

Haukio otti viime syksynä Seura-lehden kolumnissaan kantaa sellaista rodunjalostusta vastaan, joka tapahtuu ulkonäon ehdoilla ja eläimen terveyden vaarantaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?