Suosikkimeteorologit paljastavat, milloin pitäisivät kesälomansa – Pekka Pouta satsaa nyt syyskesään - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suosikki­meteorologit paljastavat, milloin pitäisivät kesä­lomansa – Pekka Pouta satsaa nyt syys­kesään

Sään ammattilaiset suosivat loman pitämistä erillisissä osissa.

21.5. 8:10

Suomen kesäsää on tunnetusti arvaamaton.

Suosikkimeteorologit kertovat Forecan blogissa, milloin he pitäisivät lomansa, jos saisivat vapaasti päättää – riippumatta alkavan kesän sääennusteista.

Pekka Pouta kertoo Forecalle suosivansa yhden pitkän loman sijaan pätkälomailua.

– Nyt koronan takia satsaan tänä vuonna syyskesään. Hajauttaminen takaa, etteivät kaikki lomat mene sen mahdollisen huonoimman sään aikana. Koronasyyn takia loppukesään taitaa olla muillakin lomatunkua, Pouta sanoo.

– Koska vedet ovat alkukesällä niin kylmiä, en halua pitää yli puolta lomasta ennen juhannusta.

Pekka Pouta ei ole hellemiehiä. Hänen suosikkikesäsäänsä on aurinkoinen, heikkotuulinen ja lämpötilaltaan noin 22 astetta.

Poudan tavoin sekä Forecalta että MTV:ltä tuttu Mette Mannonen luottaa myös hajautustaktiikkaan. Tyypillisten kesäsäiden tilastot eivät hänen valinnassaan suuremmin paina.

Mette Mannonen.

– Ensimmäisen osan pitäisin loppukeväästä tai alkukesästä ja toisen osan vaikkapa elokuun loppupuolella. Heinäkuussa olen ihan mielelläni töissä, sillä silloin työpaikalla on yleensä rauhallisempaa ja pystyy paremmin keskittymään ennusteiden tekemiseen, Mannonen sanoo Forecalle.

Markus Mäntykannas puolestaan suosii keskikesää.

– Mielelläni ajoitan ainakin osan lomastani heinäkuulle, sillä silloin Suomen suvi kypsyy. On aurinkoa, sadekuuroja ja ukkosiakin, välillä hellettä. Pidän sään vaihtelusta, mutta en liian kuumasta.

Konkarimeteorologi Visa Salojärvellä on sen sijaan selvä mielipide, milloin on paras aika lomailla:

– Kesän herääminen on kauneinta aikaa, kasvukauden lopussa taas voi nauttia puutarhan sadosta. Loppukevät ja alkukesä ovat yleensä vähäsateisia, Salojärvi sanoo.

Visa Salojärvi seuraa säätä lomallakin.

Kesän pitkän sääennusteen mukaan kesä–heinä–elokuun jakso olisi tänä vuonna Suomessa keskilämpötilaltaan normaalin keskiarvon luokkaa tai hieman sitä lämpimämpi.

Saman ajanjakson sademäärän ennustetaan puolestaan olevan vuodenajan keskiarvon mukainen tai hieman vähäisempi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?