Kevään ylioppilastutkintojen tulokset julkaistaan tänään - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kevään ylioppilastutkintojen tulokset julkaistaan tänään

Kevään ylioppilastutkintoon ilmoittautui noin 47 000 kokelasta. Kirjoitukset järjestettiin jo kolmatta kertaa poikkeusoloissa pandemian takia.

Onnekkaat pääsevät pian juhlimaan lakkiaisia.

18.5. 2:15

Ylioppilastutkintolautakunta (YTL) lähettää tänään kevään ylioppilastutkintojen tulokset lukioille. Tulokset lähetetään lukioille kello 9. Samalla YTL julkaisee kevään pisterajat verkkosivuillaan.

Lukio voi ilmoittaa tulokset kokelaille heti. Jokainen kokelas saa tietää omat tuloksensa omasta lukiostaan lukion ilmoittamasta ajankohdasta alkaen. Jos kokelailla on kysyttävää tuloksista, heitä kehotetaan ottamaan ensisijaisesti yhteyttä omaan lukioonsa.

Tämän kevään ylioppilastutkintoon ilmoittautui yhteensä noin 47 000 kokelasta. Luku oli noin 4 000 enemmän kuin viime vuoden keväällä.

Kyseessä oli jo kolmas kerta, kun ylioppilaskirjoitukset järjestettiin poikkeusoloissa pandemian takia. YTL muun muassa jakoi reaaliaineiden ja matematiikan kokeet usealle päivälle.

Tulokset ja kokelaan arvostellut koesuoritukset ovat nähtävissä Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelussa keskiviikkoaamusta alkaen. Tulokset ja koesuoritukset annetaan nähtäville myös alle 18-vuotiaiden kokelaiden huoltajille samassa palvelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?