23-vuotias vangittiin epäiltynä äitinsä murhasta Eurassa – miehellä aiempia huumetuomioita ja lähestymiskielto - Kotimaa - Ilta-Sanomat

23-vuotias vangittiin epäiltynä äitinsä murhasta Eurassa – miehellä aiempia huumetuomioita ja lähestymiskielto

Mies vangittiin maanantaina pidetyssä pakkokeinoistunnossa todennäköisin syin epäiltynä.

17.5. 20:27

23-vuotias mies vangittiin tänään maanantaina Satakunnan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Miestä epäillään helatorstaina 13. toukokuuta Eurassa tapahtuneesta henkirikoksesta. Poliisi kertoi maanantaina, että henkirikoksen uhri on epäillyn äiti.

Hätäkeskukseen tuli helatorstaina alkuiltapäivästä ilmoitus, jossa ilmoittaja kertoi viereisen mökin pihalta kuuluvan huutoa. Ilmoittajan käsityksen mukaan käynnissä oli jonkinlainen väkivallanteko.

Poliisi saapui paikalle ja löysi kohteesta yhden henkilön kuolleena. Epäilty oli ehtinyt poistua paikalta, mutta hänet otettiin kiinni muutaman tunnin mittavan poliisioperaation jälkeen.

Poliisi kertoi maanantaina tutkivansa väkivallantekoa epäiltynä murhana, muttei ole toistaiseksi avannut tapausta enempää. Poliisin mukaan epäiltyä ei maanantaihin mennessä ollut päästy kuulustelemaan.

Syytteen nostamisen määräaika asiassa on 3. syyskuuta 2021.

Aiempia rikostuomioita ja määräys lähestymiskieltoon

23-vuotiaalta epäillyltä löytyy asuinmaakuntansa käräjäoikeudesta viime vuosilta useampia aiempia rikosasioita. Aiemmat rikokset ovat kuitenkin lievempiä kuin poliisin parhaillaan tutkima henkirikosepäily.

Mies on saanut lainvoimaisen tuomion muun muassa muutamista huumerikoksista ja vahingonteoista. Lisäksi hänet määrättiin kaksi vuotta takaperin lähestymiskieltoon.

Tuorein tuomioista annettiin huhtikuussa. Mies tuomittiin kahdesta vahingonteosta 75 päiväsakkoon. Hän oli muun muassa sytyttänyt tuolloisen vuokranantajansa pihalla seisseen auton palamaan viime kesänä. Vuokranantaja oli tätä ennen pyytänyt miestä muuttamaan pois asunnosta aikaisempien häiriöiden takia.

23-vuotiasta miestä syytettiin käräjillä myös entisen seurustelukumppaninsa asuntoon kohdistuneesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta vuonna 2020. Tämä syyte kuitenkin hylättiin riittävän näytön puuttuessa.

Syyskuussa 2019 käräjäoikeus määräsi miehen vuoden ajaksi laajennettuun lähestymiskieltoon. Kiellolla suojaa parikymppistä vastaan haki hänen sukulaisensa perheineen.

Lähestymiskiellon hakijoiden mukaan mies oli tullut kesällä 2019 kahdesti perheen asunnolle sekavassa mielentilassa ja uhannut väkivallalla. Toisella kerroista hänellä oli ollut mukanaan linja-auton hätätilanteisiin tarkoitettu ikkunavasara, jonka hän oli heittänyt ulkorakennuksen ikkunaan.

Mies ei saapunut lähestymiskieltoasian käsittelyyn käräjäoikeuteen. Näytön perusteella käräjäoikeus katsoi, että lähestymiskiellon määräämiselle oli edellytykset. Kahden todistajan kertomukset tukivat hakijoiden kertomaa miehen uhkaavasta käytöksestä. Vuodeksi määrätty lähestymiskielto on sittemmin päättynyt.

Vuonna 2019 mies sai Satakunnan käräjäoikeudessa neljä erillistä tuomiota rikoksista, jotka olivat tapahtuneet vuosien 2017 ja 2019 välisenä aikana.

Mies sai vuonna 2019 lainvoimaisen käräjätuomion muun muassa kahdesta huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, haitanteosta virkamiehelle sekä vaarallisen esineen hallussapidosta. Rangaistukseksi tuli päiväsakkoja.

Maaliskuussa 2019 mies tuomittiin kaksi vuotta aiemmin tapahtuneista vahingonteosta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 70 päivän ehdolliseen vankeuteen. Mies oli seurannut toisen nuorukaisen kuljettamaa autoa ja pysäyttänyt autonsa tämän eteen keskelle ajorataa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?