Miehen kotiin hyökättiin yöllä – talon isännän kännykässä odotti yllätys, joka sai hyökkääjän veren kiehumaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Miehen kotiin hyökättiin yöllä – talon isännän kännykässä odotti yllätys, joka sai hyökkääjän veren kiehumaan

Haminalainen mies tunkeutui kouvolalaisen kaverinsa kanssa aamuyöllä taloon Kymenlaakson maaseudulla.

17.5. 6:35

Parivaljakko sai käsiinsä talon isännän kännykän, josta löytyi haminalaisen yllätykseksi lemmenviestejä hänen entiselle avovaimolleen. Isäntä piestiin tämän jälkeen raa’asti ja häntä uhattiin lisäksi vesikidutuksella sekä sormen katkaisemisella.

Kumpikin hyökkääjistä on tuomittu Kymenlaakson käräjäoikeudessa 3 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Pienellä kymenlaaksolaisella maaseutupaikkakunnalla asuva 45-vuotias mies sai kolkon herätyksen viime tammikuussa. Mies oli nukkumassa omakotitalon yläkerrassa, kun hän kuuli aamuyöllä rynkytystä ja karjahduksen alaovelta. Taloon oli tunkeutumassa kutsumattomia vieraita.

Mies piiloutui ilmakivääri turvanaan vaatehuoneeseen. Ryminä kuului nyt keittiöstä ja kodinhoitohuoneesta.

– Sen jälkeen alkoi kuulua tiuhoja askeleita, jotka tulivat kohti yläkertaa. Ne eivät olleet mitään hiipiviä vaan kunnon rymistelyä, mies muisteli myöhemmin kuulustelussa.

Piilopaikka paljastui nopeasti. Isännän ilmakivääri herätti tulijoissa vain hilpeyttä.

44-vuotias haminalainen mies ja samanikäinen kouvolalainen mies olivat tunkeutuneet taloon rikkomalla harjanvarrella ulko-oven ikkunalasin. Parivaljakolla oli mukanaan 45-vuotias haminalainen nainen ja tämän 19-vuotias tytär.

Esitutkintapöytäkirjojen mukaan miehet halusivat isännän tilille muun muassa tämän väitetyistä puheista. Haminalainen oli ottanut mukaansa "palaveriin" puisen pampun sekä veitsen ja kouvolalainen haulikon.

Isäntä yritti peloissaan olla vieraanvarainen ja tarjosi öisille tulijoille olutta sekä siideriä.

Isännän kännykkä tutkittiin. Siellä odotti yllätys, joka sai haminalaisen veren kiehumaan. Isäntä oli lähettänyt hempeitä viestejä haminalaisen entiselle avovaimolle.

19-vuotias nainen luki lemmenviestejä ääneen muulle seurueelle.

– Niissä viesteissä oli sydämiä ja kaikkia. Puhuttiin jotain, että on ihanalla paikalla talo, oli puhetta siihen muuttamisesta. Pientä mustasukkaisuusdraamaa oli, kouvolalainen kuvaili poliisille.

Mustasukkaisuusdraama ei jäänyt kovin pieneksi. Isäntää hakattiin pampulla, koivuhalolla ja nyrkein päähän, käsiin ja muualle vartaloon. Lisäksi miestä potkaistiin päähän ja korvakoru repäistiin korvasta. Hänet pakotettiin ottamaan huumausainetta.

Isäntää osoiteltiin haulikolla ja häntä uhattiin sormen katkaisemisella sekä vesikidutuksella. Esitutkintapöytäkirjoista käy ilmi sekin, kuinka henkensä edestä pelännyt mies sai piinaajiltaan luvan vaihtaa sotkemansa housut kesken nöyryytyksen.

Isännän mukaan haminalaismies sanoi käsittelyn syyksi sen, että hän oli vikitellyt haminalaisen entistä kumppania.

Lopulta kutsumattomat vieraat poistuivat paikalta, mutta haminalainen ja kouvolalainen palasivat vielä hakemaan television. Talosta anastettiin myös ilmakivääri, kaksi älyrannekelloa, tietokone, pölynimuri, partakoneenteriä sekä lääkkeitä.

– Ennen lähtöä vielä halasin (isäntää) ja pussasin poskelle, kouvolalainen mies mainitsi kuulustelussa.

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut haminalaisen Toni Tapani Kristian Kytömäen kahdesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä ryöstöstä, huumausainerikoksesta ja tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta 3 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Kouvolalainen Baris Markus Niemi on saanut kahdesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä ryöstöstä, huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja kätkemisrikoksesta niin ikään 3 vuotta 6 kuukautta vankeutta.

– Ryöstö on tapahtunut täysin yllättäen (45-vuotiaan) kotona, jossa hänet on väkivallalla ja sillä uhkaamalla alistettu ja lisäksi päihtein saatu puolustuskyvyttömään tilaan, oikeus perustelee.

Parivaljakon mukana ollut 45-vuotias nainen on tuomittu kotirauhan rikkomisesta 1 540 euron sakkoihin, joista jää vapaudenmenestysajan huomioiden maksettavaksi 1 188 euroa.

Käräjäoikeus on hylännyt naisen 19-vuotiaalle tyttärelle luetun syytteen törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Käräjäoikeus on velvoittanut Toni Kytömäen ja Baris Niemen korvaamaan isännälle kahdestaan yhteisvastuullisesti 8 080 euroa ja yhdessä 45-vuotiaan naisen kanssa 2 211 euroa. Lisäksi kolmikon on maksettava valtiolle yhteisvastuullisesti 5 823 euroa oikeuskuluja.

Kymenlaakson käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?