THL: Suomessa 154 uutta korona­tartuntaa ja yksi uusi korona­kuolema – katso oman kuntasi tilanne - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa 154 uutta korona­tartuntaa ja yksi uusi korona­kuolema – katso oman kuntasi tilanne

Tehohoidossa olevien määrä on noussut keskiviikon jälkeen neljällä.

14.5. 11:37 | Päivitetty 14.5. 14:39

Suomessa on todettu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus ja 154 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Koronakuolemia on nyt raportoitu yhteensä 931.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 122 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 28. Tehohoidossa olevien määrä on noussut keskiviikon jälkeen neljällä.

Yhteensä koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa olevien määrä on noussut keskiviikosta kahdeksalla.

Eilen uusia koronatapauksia raportoitiin 262 ja keskiviikkona 280.

Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 2 852 tartuntaa, mikä on 436 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Kaikkiaan tartuntoja on raportoitu vajaat 89 700.

Seitsemässä sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluku alle 10

Koronatilanne jatkuu heikoimpana Päijät-Hämeen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla. Päijät-Hämeessä viruksen ilmaantuvuusluku on 111,1 ja Varsinais-Suomessa 101,3. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän sataatuhatta asukasta kohden viimeisten kahden viikon ajalta.

Seuraavaksi korkein ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan (84,6) sekä Keski-Pohjanmaan (60,9) sairaanhoitopiireissä.

Ilmaantuvuusluku on alle 10 seitsemässä sairaanhoitopiirissä: Itä-Savossa, Lapissa, Pohjois-Savossa, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?