75-vuotias pyörätuolissa ollut nainen puristui hengiltä hissiin Kaunialan sairaalassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

75-vuotias pyörätuolissa ollut nainen puristui hengiltä hissiin Kaunialan sairaalassa

Onnettomuudessa loukkaantui myös yksi hoitaja.

Kaunialan sairaala.

12.5. 10:33 | Päivitetty 12.5. 15:55

Kaunialan sairaalassa sattui tiistaina vakava onnettomuus.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli tiistaina ihmisen pelastamistehtävä Kauniaisissa osoitteessa Kylpyläntie 19. Hälytys tuli kello 14.49.

Sairaalan hississä oli tekninen vika. Pyörätuolissa ollut potilas oli jäänyt hississä puristuksiin. Poliisin tiedotteen mukaan onnettomuudessa menehtyi 75-vuotias nainen.

Onnettomuudessa loukkaantui myös yksi sairaalan hoitaja. Poliisi ei epäile tapahtuneessa rikosta.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoi aloittaneensa alustavan tutkinnan onnettomuudesta. Otkesin johtajan Veli-Pekka Nurmen mukaan sairaalan hissiin oli tullut tekninen vika, ja pyörätuolissa ollut potilas oli jäänyt hissiin puristuksiin. Myös yksi sairaalan hoitaja loukkaantui onnettomuudessa.

Poliisi ja Otkes tutkivat onnettomuutta yhdessä hissiturvallisuutta valvovan Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) kanssa.

– Koska hissit ovat kovin yleisiä, tämä pitää kunnolla selvittää. Pitää arvioida ja varmistaa se, onko tällainen mahdollista myös muissa hisseissä, Nurmi sanoo.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii onnettomuudessa menehtyneen naisen kuolemansyytä, eikä tiedota asiasta sen osalta enempää.

Kaunialan Sairaala on aiemmalta nimeltään Kaunialan sotavammasairaala. Sairaala on toiminut sotainvalidien hoito- ja kuntoutuslaitoksena vuodesta 1946 lähtien. Kaunialassa työskentelee 250 työntekijää, ja ympärivuorokautisia asiakaspaikkoja on runsaat 200. Kaunialan Sairaala Oy on voittoa tavoittelematon, yhteiskunnallinen yksityinen osakeyhtiö.

Artikkelia päivitetty kello 15.54. Lisätty tiedot poliisin tiedotteesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?