Näin helle pyyhki Suomea, katso kuinka korkealle lämpö nousi – IS seurasi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näin helle pyyhki Suomea, katso kuinka korkealle lämpö nousi – IS seurasi

Sää jatkui keskiviikkona selkeänä maan etelä- ja keskiosassa. Lämpötila kohosi paikoin hellelukemiin.

12.5. 7:43 | Päivitetty 12.5. 23:37

Lämpöaalto pysyy Suomen yllä keskiviikkona. Tiistaina helleraja eli +25,1 celsiusastetta ylittyi ensimmäisenä Hyvinkäällä.

– Sää jatkuu keskiviikkona enimmäkseen selkeänä maan etelä- ja keskiosassa ja myös iltapäivällä lämpötila kohoaa paikoin hellelukemiin, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa kertoo Ilta-Sanomille.

  • IS seurasi hellepäivän etenemistä tässä artikkelissa. Seuranta löytyy jutun lopusta.

Helleraja ennustettiin ylittyvän monella paikkakunnalla, ja niin on näyttänyt myös käyvän. Helleraja oli kahden aikoihin iltapäivällä ylittynyt jo 35 paikkakunnalla, kertoo Ilmatieteen laitos.

Eteläisin hellepaikkakunta on ollut Lappeenranta ja pohjoisin Oulu. Lämpimintä on ollut Oulunsalossa Oulussa. Ilmatieteen laitoksen mukaan tilanne elää vielä ja päivän korkein lämpötila saattaa tästä nousta iltapäivän aikana.

  • Kuinka nautit kesäisestä lämmöstä? Joko grilli on laitettu tulille tai uskallauduitko uimaan? Lähetä Ilta-Sanomille kuva siitä, miten otat ilon irti lämmöstä! Laita mukaan tieto, missä kuva on otettu. Kuvan voi lähettää WhatsAppilla numeroon 040 660 9019 tai tällä lomakkeella.

Perjantaina sää viilenee selvästi

Keskiviikko on tuulisempi päivä kuin tiistai. Ruohikkopalovaroitukset ovat voimassa Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa.

Lämmin ilma pysyy Suomen yllä vielä torstaina.

– Torstaina lukemat ovat hieman alhaisemmat ja perjantaina sää viilenee selvästi, hän sanoo.

Alla olevasta taulukosta näet, missä on lämpimintä juuri täällä hetkellä. Taulukko päivittyy automaattisesti joka minuutti.

Jos taulukko ei näy alla, avaa se tästä.

Mikä havaintoasema toimittaa tänään kuumimmat lukemat? Katso tästä alla olevasta taulukosta, missä on ollut tänään lämpimintä.

Otitko aurinkoisen kuvan? Lähetä se meille!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?