Koronatartuntojen ilmaantuvuus jo viidellä alueella alle kymmenen – tämä on Suomen koronatilanne nyt - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Koronatartuntojen ilmaantuvuus jo viidellä alueella alle kymmenen – tämä on Suomen koronatilanne nyt

Tartuntojen ilmaantuvuusluku on yhä laskussa.

9.5. 20:10

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta ihmistä kohden on nyt alle kymmenen Etelä-Savon, Keski-Suomen, Lapin, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Uusia koronavirustartuntoja raportoitiin tänään sunnuntaina 162. Viimeisen kahden viikon aikana on raportoitu yhteensä noin 2 900 tartuntaa, mikä on noin 900 vähemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

THL:n mukaan tartuntojen ilmaantuvuusluku kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta ihmistä kohden on koko Suomen tasolla hieman alle 53. Tätä edeltävällä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli 68,8.

Korkein ilmaantuvuusluku, lähes 109, on nyt Päijät-Hämeessä.

Suomessa on raportoitu kaikkiaan vajaat 89 000 tartuntaa.

Ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut Suomessa nyt lähes 35 prosenttia väestöstä ja toisen annoksen 3,8 prosenttia. Sunnuntaihin mennessä ensimmäisen annoksen oli saanut yli 1,9 miljoonaa ihmistä. Määrä kasvoi vuorokaudessa noin 40 000:lla.

Toisen rokoteannoksen on saanut vajaa 210 000 ihmistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?