Poliisilta lisätietoja Sastamalan kuolon­kolarista – kaksi menehtyneistä alle 20-vuotiaita

Onnettomuuden syyksi epäillään ylinopeutta ohitustilanteessa.

Onnettomuudessa menehtyneet ja loukkaantuneet ovat kotoisin Länsi- ja Sisä-Suomesta usean eri kunnan alueelta.

9.5.2021 12:41

Nokialta Poriin johtavalla valtatie 11:llä tapahtui lauantaina alkuillasta tuhoisa onnettomuus, jossa kolme miestä kuoli ja kolme henkilöä loukkaantui vakavasti.

Onnettomuus tapahtui Sastamalan kunnan alueella sijaitsevassa Putajassa, kun ohittamaan lähtenyt henkilöauto törmäsi vastaan tulevaan toiseen henkilöautoon.

Törmäyksen seurauksena ohittamaan lähteneessä autossa olleista nuorista miehistä kuljettaja ja yksi matkustaja menehtyivät, ja yksi matkustaja loukkaantui vakavasti.

– Ohittamaan lähtenyt henkilöauto oli matkalla Porin suunnasta Tampereen suuntaan ja vastaan tullut henkilöauto matkalla Poriin päin. Ohittamaan lähteneessä autossa olleista kaikki olivat alle 20-vuotiaita miehiä. Heistä kaksi menehtyi ja yksi loukkaantui vakavasti. Vastaan tulleessa henkilöautossa oli yli 60-vuotias pariskunta, he loukkaantuivat molemmat vakavasti, rikoskomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Poliisin mukaan ajo-olosuhteet olivat hyvät.

Lisäksi onnettomuudessa menehtyi keski-ikäinen moottoripyörän mieskuljettaja, joka oli ajamassa Poriin päin pariskunnan ajaman henkilöauton perässä ja törmäsi nokkakolariin ajautuneisiin henkilöautoihin.

– Kolmen kuolleen lisäksi sairaalahoidossa on kolme henkilöä. Tämän hetken tiedon mukaan loukkaantuneilla ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta he ovat loukkaantuneet vakavasti, Nieminen jatkoi.

Niemisen mukaan menehtyneet ja loukkaantuneet ovat kotoisin Länsi- ja Sisä-Suomesta usean eri kunnan alueelta.

Onnettomuuden syyksi epäillään tällä hetkellä ohittamaan lähteneen henkilöauton ylinopeutta. Onnettomuuspaikalla nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa.

– Olot olivat hyvät. Oli suora tie, hyvä näkyvyys, valoisaa ja kuivaa. Päihteiden mahdollisesta osuudesta en pysty sanomaan vielä mitään, Nieminen sanoi.

Onnettomuuden takia valtatie 11 oli Putajan kohdalla suljettu liikenteeltä lähes kuusi tuntia. Poliisi ohjasi liikennettä kiertotien kautta onnettomuuspaikan ohi.

Nieminen ei lähde avaamaan, minkä merkkiset ja malliset henkilöautot onnettomuudessa olivat osallisina.

Poliisin tutkinta jatkuu todistajien kuulemisella lähipäivien aikana. Sairaalassa olevia loukkaantuneita kuullaan aikanaan, kun heidän terveydentilansa sen sallii.

– Oli todella surullisia äitienpäiväuutisia. Ne koskettavat monia perheitä, Nieminen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?