Ensi viikolla säässä raju käänne – näin kuuma aalto vyöryy Suomeen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ensi viikolla säässä raju käänne – näin kuuma aalto vyöryy Suomeen

Ensi viikon lämpimin päivä on torstai.

8.5. 9:57

Perjantain idän lumipommi on ensi viikolla vain muisto.

Viikonloppu vietetään vielä melko viileissä merkeissä. Lauantaina sateet tulevat lännessä vetenä, kuten myöskin idässä yksittäisiä räntäkuuroja lukuun ottamatta.

Sunnuntaina sää hieman pilvistyy, mutta nousee parilla asteella.

Vielä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sataa vettä maan etelä- ja keskiosissa, mutta sen jälkeen sateet siirtyvät kohti pohjoista ja säähän tulee dramaattinen muutos.

Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala kertoo Suomeen saapuvan korkeapaineen etelästä tuoden mukanaan lämpimän rintaman. Tämän vaikutuksesta sää lämpenee alkuviikosta useamman asteen päivä päivältä.

Latvala povaa, että jo maanantaina päästään etelässä sekä maan keskiosissa 15 asteeseen.

– Tiistaina ollaan jo lähellä 20 astetta ja keskiviikkona jopa Oulun korkeudella voi olla 20 astetta.

Ensi viikon lämpimin päivä on Latvalan mukaan olemaan torstai.

– Helle on torstaina mahdollinen etelässä sekä lännessä paikallisesti, Latvala toteaa ja muistuttaa helerajan olevan 25,1 astetta.

Rantatuolia ja uusia speedoja ei vielä kuitenkaan kannata lähteä ostamaan pidempien helteiden toivossa, sillä Latvala kertoo sään viilenevän ja muuttuvan epävakaisemmaksi torstain jälkeen.

Vielä perjantaina lämpötilat voivat olla moni paikoin 20 astetta, mutta ensi viikon viikonloppu voitaneen olla jossain 15 korvilla eli mahdolliset helteet jäävät torstaille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?