Itä-Suomessa pyryttää sankasti – lunta jopa 20 senttiä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Itä-Suomessa pyryttää sankasti – lunta jopa 20 senttiä

Ajokeli on osassa maata erittäin huono. Hätäilmoituksia onnettomuuksista on jo tullut.

7.5. 2:56 | Päivitetty 7.5. 9:38

Lumisadealue on ehtinyt kerryttää itäiseen Suomeen jo aika monelle sääasemalle melkoisesti uutta lunta. Suurimmat kertymät aamuneljään mennessä olivat Pohjois-Karjalan alueella, mutta lunta on satanut myös Kainuun puolella.

Usealle asemalle on kertynyt yli kymmenen senttiä lunta. Ilomantsissa on puolestaan mitattu 15 ja 18 sentin lumikertymät, ja sade jatkuu vielä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari-Juhani Punkka arvioi STT:lle varhaisaamusta, että lumen määrä voi yltää paikoin 20 senttiin ja ehkä sen ylikin.

Maan itäosissa on voimassa varoituksia erittäin huonosta ajokelistä. Perjantaina sadealue liikkuu Koillismaan kautta Lappiin.

Hätäkeskuslaitos kertoo Twitterissä, että hätäilmoituksia onnettomuuksista on jo vastaanotettu.

Lukijan terveiset Lieksasta: ”Pyörällä vai autolla töihin?”

Kello 4

Kello 6

Kello 8

Ilmatieteen laitos varoitti aiemmin Twitter-tilillään, että lumisateen lisäksi vaaraa aiheuttaa erityisesti tykkylumi Pohjois-Karjalassa.

Ilmatieteen laitoksen sivuilta selviää, että tykky eli tykkylumi on puun latvukseen ja oksille kasaantuva raskas lumikerrostuma. Se syntyy lumihiutaleiden lisäksi muusta kiinteässä olomuodossa olevasta vedestä.

Otitko näyttävän sääkuvan tai -videon? Lähetä se IS:n toimitukseen WhatsApp-viestinä numeroon 0406609019, kännykän kuvaviestinä numeroon 13456 (hinta 0,30 €/viesti) tai sähköpostilla osoitteeseen uutiset(a)iltasanomat.fi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?