Suomessa yleistynyt koronan brittivariantti saattaa aiheuttaa vakavampaa tautia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomessa yleistynyt koronan brittivariantti saattaa aiheuttaa vakavampaa tautia

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoivat tilannekatsauksen Suomen koronavirustilanteesta torstaina. IS näytti tilaisuuden suorana lähetyksenä.

6.5. 7:04 | Päivitetty 6.5. 11:46

THL:n ja STM:n koronavirustilannekatsauksessa käsiteltiin torstaina koronavirustilannetta Suomessa ja maailmalla.

Tilaisuudessa olivat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä sekä ylilääkäri Otto Helve THL:stä.

Liisa-Maria Voipio-Pulkki kertoi torstain tiedotustilaisuudessa, että Suomessa koronatartuntojen määrä laskee nopeammin kuin sairaalakuormitus.

Voipio-Pulkin mukaan ei voi välttyä ajatukselta, että Suomessa yleistynyt koronaviruksen brittivariantti saattaa aiheuttaa hiukan vakavampaa tautia.

Suomessa oli viime perjantaihin mennessä vahvistettu 4 521 brittivarianttitapausta.

Taneli Puumalainen kertoi, että kahden miljoonan annetun koronavirusrokoteannoksen määrä on ylitetty. Kahteen miljoonaan rokoteannokseen on laskettu mukaan sekä ensimmäinen että toinen annos.

Puumalainen kertoi, että kahden miljoonan rokoteannoksen määrä näkyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rokoterekisterissä tänään tai viimeistään huomenna.

Suomessa on todettu tänään 280 uutta koronavirustartuntaa.

Yhteensä Suomessa on nyt todettu 88 078 koronavirustartuntaa.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku koko maassa viimeisen kahden viikon ajalta sataatuhatta asukasta kohti on 54. Asiantuntijoiden mukaan koronan ilmaantuvuuden lasku on taittunut, mihin syynä on lisääntynyt kontaktien määrä.

Alla Ilta-Sanomien hetki hetkeltä -seuranta tiedotustilaisuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?