THL: Suomessa 184 uutta korona­tartuntaa ja yksi uusi korona­kuolema – katso oman kuntasi tilanne - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa 184 uutta korona­tartuntaa ja yksi uusi korona­kuolema – katso oman kuntasi tilanne

Päijät-Häme ohitti Hus-alueen tartuntojen ilmaantuvuudessa.

4.5. 11:45 | Päivitetty 4.5. 14:33

Suomessa on todettu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus ja 184 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Koronakuolemia on nyt raportoitu yhteensä 916.

Sairaalahoidossa on 128 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 29. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on noussut eilisestä yhdellä, ja kaikkiaan sairaalahoidossa on kahdeksan koronapotilasta enemmän kuin eilen.

Eilen uusia koronatapauksia raportoitiin 117 ja sunnuntaina 132. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2 984, mikä on 1 653 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Tartunnat ovat olleet laskussa viikkotasolla nyt yhtäjaksoisesti maaliskuun puolestavälistä lähtien. Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan.

Koko maan ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 54 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden. Edeltävien kahden viikon aikana luku oli vajaat 84.

Päijät-Häme on tänään ohittanut tartuntojen ilmaantuvuudessa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus). Päijät-Hämeessä on todettu reilut 96 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden viimeisten kahden viikon aikana, kun Husissa luku on vajaat 88. Seuraavaksi korkein ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa, jossa luku on vajaat 82.

Vähiten koronatartuntoja suhteessa väestöön on viime viikkoina todettu Keski-Pohjanmaan ja Lapin sairaanhoitopiireissä. Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on 1,3 ja Lapissa 5,1.

Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

      Osion tuoreimmat

      Luitko jo nämä?