Helsingin Lauttasaaressa vakava nokkakolari – pintapelastajat onkivat pois uineen epäillyn merestä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin Lauttasaaressa vakava nokkakolari – pintapelastajat onkivat pois uineen epäillyn merestä

Vastaantulleessa autossa yksi ihminen loukkaantui vakavasti.

3.5. 23:37

Helsingin Lauttasaaressa tapahtui myöhään maanantai-iltana paha liikenneonnettomuus. Lemissaarentietä pohjoiseen ajaneen miehen piti kääntyä oikealle, Länsiväylälle johtavalle rampille.

Mutka meni kuitenkin kovassa vauhdissa pitkäksi, ja miehen ajama auto törmäsi Länsiväylältä kohti Lemissaarentietä tulleeseen autoon.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan pelastuslaitos joutui irrottamaan loukkaantuneen naisen vastaantulleesta autosta.

– Rampissa on tapahtunut nokkakolari. Yksi henkilö on loukkaantunut vakavammin, komisario Riku Korpela Helsingin poliisilaitokselta vahvisti.

– Tutkintanimikkeet ovat tässä vaiheessa törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä vammantuottamus ja törkeä rattijuopumus, Korpela lisäsi.

Onnettomuuden aiheuttamisesta epäilty kuljettaja poistui kolarin jälkeen onnettomuuspaikalta. Silminnäkijänä ollut lauttasaarelainen mies kertoo olleensa perheensä kanssa katsomassa televisiota, kun kotipihalla oli alkanut tapahtua. Mies kertoo joutuneensa miettimään pari kertaa, kuuluivatko äänet televisiosta vai pihalta.

– Ensin kuului kova pamaus, ja sitten sellaista ihmeellistä huutoa kuin sikaa olisi tapettu. Menimme naapurien kanssa pihalle katsomaan, ja meidän laiturimme edessä oli mies uimassa, hän kertaa tapahtumia.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä.­

Lauttasaaressa tapahtui paha nokkakolari, jossa autot vaurioituivat pahoin. Yksi henkilö loukkaantui vakavasti.­

Pian tämän jälkeen paikalle oli tullut poliisi, joka yritti käskyttää miestä tulemaan rantaan. Mies kuitenkin lähti uimaan pois päin.

– Puheesta ei saanut mitään selvää, se vain örvelsi jotain. Olisiko ollut huumeiden alaisena, ei alkoholi ihan tuolla tavalla sekoita päätä, lauttasaarelaismies kuvailee.

Mies oli vedessä noin 15 minuutin ajan. Lopulta pelastuslaitoksen pintapelastajat hakivat miehen pois merestä, kun tämä alkoi vajota pinnan alle. Silminnäkijän mukaan mies saatiin rantaan elossa.

Samaan aikaan, kun poliisi yritti saada mereen paennutta miestä rantautumaan, asukkaat lähtivät tien varteen katsomaan, mitä oli tapahtunut. Silminnäkijän mukaan autot olivat pahoin vaurioituneet, ja seurue näki, kun palokunta sahasi puristuksiin jääneen naisen irti toisesta ajoneuvosta.

Länsiväylältä Lauttasaareen vievä ramppi oli suljettuna liikenteeltä.­

Lauttasaarelaismiehen mukaan onnettomuuspaikalla on jyrkkä mutka, jossa tapahtuu usein kolareita myös selvinpäin liikenteessä oleville.

– Ei ole ensimmäinen arki-illan jännitysnäytelmä, sanotaan näin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?