Nainen lähti avio­miehensä mökille ja luuli, ettei siellä olisi ketään – auto pihassa herätti epäilyt, sitten tapahtui järkyttävä käänne - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nainen lähti avio­miehensä mökille ja luuli, ettei siellä olisi ketään – auto pihassa herätti epäilyt, sitten tapahtui järkyttävä käänne

Tapausta käsiteltiin hiljattain käräjäoikeudessa.

29.4. 20:33

Kukkapatojaan aviomiehensä mökiltä Savitaipaleelta hakemaan mennyt nainen törmäsi huvilalla yllättäen miehen aikaisempaan puolisoon, joka hurjistui vierailusta. Hän repi tulijalta hiuksia, hakkasi päähän, kaatoi maahan ja potki vartaloon. Nainen on nyt tuomittu Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa pahoinpitelystä 2 700 euron sakkoihin.

54-vuotias lappeenrantalainen nainen oli alkukesästä 2018 ajanut aviomiehensä mökille Savitaipaleelle tarkoituksenaan hakea muun muassa kukkapadat, jotka hän oli saanut lahjaksi työantajaltaan. Pariskunta oli ajautunut asumuseroon ja nainen halusi omaisuutensa pois mökiltä.

– Luulin, että mökillä ei ole ketään, mutta nähtyäni (aviomiehen) auton pihassa luulin hänen olevan mökillä, nainen muisteli kuulustelussa.

Nainen oli yrittänyt moneen kertaan sopia tavaroidensa hakemisesta miehen kanssa, mutta asia oli jäänyt kesken.

– Siksi päätin mennä mökille omin päin hakemaan tavarani, koska se ei muuten sopinut.

Pian nainen huomasi, ettei hänen miehensä ollut mökillä vaan miehen aikaisempi puoliso, 49-vuotias lappeenrantalainen nainen, oli tullut paikalle miehen autolla.

Vanha suola oli ilmeisesti janottanut, sillä 54-vuotiaalle oli selvinnyt, että hänen miehensä oli muuttanut heti eroprosessin alkaessa aikaisemman vaimonsa luokse.

49-vuotias nainen oli tulossa ovesta ulos, mutta pyörähti takaisin sisälle nähtyään tulijan.

– Minä jäin keräämään ruukkujani autoni kyytiin. Olin jo lähdössä pihasta pois, kun (49-vuotias) tuli takaisin ja lähestyi minua kädessään olleen katuharjan kanssa.

Patojen hakija kehotti naista heittämään harjan pois, minkä tämä tekikin. Sen sijaan nainen tarttui 54-vuotiasta poninhännästä.

– Hän kävi sen jälkeen kimppuuni paljain käsin. Isompana ja pidempänä ihmisenä hän sai kaadettua minut maahan repien minua samalla todella voimakkaasti hiuksista siten, että runsaasti hiuksiani irtosi siinä samalla.

– Kaadettuaan minut maahan, (49-vuotias) löi minua monta kertaa päähän samalla potkien minua kylkiini ja vartaloon muuallekin, 54-vuotias nainen kertoi.

Hän arveli läksytyksen jatkuneen 10–15 minuutin ajan.

– Sitten hän vain lopetti hakkaamiseni, otti kukkapadat ja käveli mökille.

54-vuotias ajoi suoraan Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyspoliklinikalle, jossa todettiin naisen kertomukseen sopivat vammat.

Nainen soitti myös veljelleen, jonka mukaan sisko oli hyvin kauhuissaan puhelun aikana.

49-vuotias nainen kertoi todenneensa 54-vuotiaalle naiselle, että tällä ei ole oikeutta olla mökillä. Nainen ilmoitti painaneensa tulijan maahan suojellakseen itseään ja rauhoittaakseen kutsumatonta vierasta.

Aluesyyttäjä Tiia Pirinen vaati Etelä-Karjan käräjäoikeudessa 49-vuotiaalle naiselle rangaistusta pahoinpitelystä. Syytteen mukaan nainen oli tehnyt ruumiillista väkivaltaa 54-vuotiaalle naiselle tarttumalla tätä oikeasta olkavarresta, repimällä hiuksista, lyömällä kädellä päähän, kaatamalla maahan sekä potkimalla kylkeen sekä jalkaan.

49-vuotias nainen kiisti syytteen.

Uhrin kertomus oli käräjäoikeuden mielestä johdonmukainen ja yhdenmukainen muun esitetyn todistelun kanssa. Käräjäoikeus on tuominnut 49-vuotiaan naisen pahoinpitelystä 50:een 54 euron päiväsakkoon eli maksamaan 2 700 euroa.

Oikeus on velvoittanut tuomitun korvaamaan 54-vuotiaalle naiselle kivusta, särystä ja tilapäisesti haitasta 500 euroa sekä maksamaan valtiolle oikeuskuluja 642 euroa ja rikosmaksua 80 euroa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?