MTV: Keskusrikospoliisi epäilee VTV:n Yli-Viikaria lentopisteiden käytöstä omiin tarkoituksiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

MTV: Keskusrikospoliisi epäilee VTV:n Yli-Viikaria lentopisteiden käytöstä omiin tarkoituksiin

KRP:n tutkinnassa on kaksi asiakokonaisuutta, joista toinen liittyy viraston työntekijän kanssa tehtyyn sopimukseen ja toinen Finnair-lentopisteisiin.

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari.­

21.4. 19:44

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan käyttäneen virkamatkoilta kertyneitä lentopisteitä henkilökohtaisiin tarkoituksiin, kertoo MTV.

MTV:n tietojen mukaan KRP:n esitutkinnassa selvitetään Tytti Yli-Viikarin lentopisteiden käyttöä noin viiden vuoden ajalta.

Lentopisteitä olisi käytetty ainakin tuhansien eurojen arvosta.

KRP kertoo summan tarkentuvan esitutkinnassa, mutta ei ota kantaa henkilön nimeen.

Tytti Yli-Viikari on parhaillaan virasta pidätettynä. Yli-Viikarin mukaan häneen kohdistuvan virasta pidättämismenettelyn aloittaminen perustuu muihin seikkoihin kuin esitutkintaan tai siinä tutkittavana oleviin epäiltyihin tekoihin. Yli-Viikari on kiistänyt rikosepäilyt.

KRP:n tutkinnassa on kaksi asiakokonaisuutta, joista toinen liittyy viraston työntekijän kanssa tehtyyn sopimukseen ja toinen Finnair-lentopisteisiin.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan VTV:n sisäistä rahankäyttöä koskeva mietintö puolestaan valmistunee vapun tietämillä. Valiokunta on käynnistänyt selvityksen muun muassa sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa sekä hyvän hallinnon periaatteita koskevien säännösten noudattamisesta VTV:n taloudenhoidossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?