Syy poliisin yllättävään etsintäkuulutukseen selvisi – hiljattain kovan huumetuomion saanutta naista epäillään nyt murhan yrityksestä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syy poliisin yllättävään etsintäkuulutukseen selvisi – hiljattain kovan huumetuomion saanutta naista epäillään nyt murhan yrityksestä

Poliisi epäilee Veera Maria Aholaa murhan yrityksestä ja useista muista rikoksista. Tammikuussa käräjäoikeus tuomitsi hänet yli viiden vuoden vankeuteen huumausainerikoksista.

Veera Maria Aholaa epäillään lukuisista rikoksista. Poliisi julkaisi naisen nimen ja kuvan maaliskuun lopussa.

21.4. 17:42

Poliisi julkaisi maaliskuun lopulla harvinaislaatuisen tiedotteen: se kertoi rikoksesta epäillyn nimen sekä antoi tämän kuvan julkisuuteen.

Poliisi muotoili tiedotteessa, että se epäili Veera Maria Aholaa vakavasta väkivaltarikoksesta. Poliisi ei kuitenkaan tarkentanut, minkälaisesta rikoksesta oli kyse. Poliisin mukaan liki kaikki muut keinot oli käytetty, ja siksi se vetosi yleisöön naisen löytämiseksi.

Ahola ilmoittautui itse poliisille, ja hänen kiinniottoajakseen on merkitty 6. huhtikuuta kello 10.20.

Poliisi ei ole kuitenkaan vieläkään kertonut julkisuuteen, mihin Aholan rikosepäily liittyy.

IS:n tietojen mukaan epäily liittyy Toholammin keskustassa 21. helmikuuta tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen. Ampuminen tapahtui yksityisasunnossa. Välikohtauksessa loukkaantui yksi henkilö. Poliisin mukaan uhrin vammat eivät olleet vakavia.

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi Aholan 8. huhtikuuta todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä. Pohjanmaan käräjäoikeuden vangitsemispäätöksestä ilmenee, että 32-vuotiasta Aholaa epäillään myös samassa yhteydessä tehdystä kiristyksestä, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Kun poliisi vielä etsi Aholaa, tämä otti yllättäen yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen. Hän kertoi tuolloin halustaan selvittää asian poliisin kanssa. Naisen oman version mukaan hän on syytön epäiltyyn rikokseen.

Aholan vangitsemisasiaa käsitellään Pohjanmaan käräjäoikeudessa seuraavan kerran torstaina. Aholan lisäksi murhan yrityksestä vangittuna on 38-vuotias mies. Hänen osaltaan vangitsemista käsitellään uudelleen perjantaina. Miestä on epäilty myös laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja kiristyksestä.

Asiakokonaisuudessa pitää nostaa mahdolliset syytteet 12. toukokuuta mennessä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aholan tammikuussa viiden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen viidestä törkeästä huumausainerikoksesta ja yhdestä perusmuotoisesta huumausainerikoksesta. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Nainen on useiden muiden syytettyjen tavoin ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon. Jutun käsittely jatkuu hovioikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?