Helsingin päärautatie­asemalla tapahtunutta puukotusta edelsi suukopu – alaikäisten seurue lähti seuraamaan uhria alikulku­tunneliin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin päärautatie­asemalla tapahtunutta puukotusta edelsi suukopu – alaikäisten seurue lähti seuraamaan uhria alikulku­tunneliin

24-vuotias henkilö sai surmansa puukotuksessa. Poliisi on ottanut kiinni kuusi alaikäistä henkilöä.

Poliisi eristi rikospaikan maanantai-iltana.­

20.4. 12:20

24-vuotias henkilö sai surmansa Helsingin päärautatieasemalla tapahtuneessa puukotuksessa maanantai-iltana. Poliisi tutkii tapausta tappona ja kuusi alaikäistä henkilöä on otettu kiinni.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jukka Larkion mukaan puukotusta edelsi jonkinlainen sanaharkka ulkomaalaistaustaisten henkilöiden seurueiden välillä.

Uhrin seurueessa oli kolme täysi-ikäistä henkilöä, toisessa seurueessa kuusi alaikäistä.

– Seurueilla oli ollut jonkinlaista suukopua ratapihalla. Uhrin seurue oli jatkanut kävelyä kohti ykkösraidetta mennäkseen junaan ja tämä toinen seurue oli lähtenyt seuraamaan heitä.

Rautatieasemalla raiteiden 1 ja 2 kohdalla kulkee alikulkutunneli. Tunnelissa riita oli muuttunut tappeluksi.

– Tappelun yhteydessä uhria lyötiin teräaseella.

Larkion mukaan seurueen jäsenet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

– En tiedä, ovatko he ehkä tienneet toisensa jostakin, mutta eivät varsinaisesti tunteneet.

Rikostutkinnassa selvitetään nyt erityisesti sitä, kuka tappelussa käytti teräasetta. Tutkinta on alkuvaiheessa ja kuulustelut ovat vasta alkaneet.

– Teräaseen käytön lisäksi tappelussa lyötiin ja potkittiin. On silmiinpistävää, että voimakasta väkivaltaa on käytetty aika herkästi.

Tapahtuneen jälkeen paikalle hälytettiin poliisi. Puukotuksen uhri kuoli pian sen jälkeen, kun ensimmäinen partio oli saapunut paikalle. Poliisi tavoitti osan epäillyistä nopeasti Malmin juna-asemalta, jonne epäillyt olivat matkustaneet junalla tapahtumien jälkeen.

Poliisi ottaa vastaan silminnäkijähavaintoja sähköpostitse vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?