Ex-triathlonisti Kaisa Salin puukottajalle tuomio tapon yrityksestä – jätetään tuomitsematta rangaistukseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ex-triathlonisti Kaisa Salin puukottajalle tuomio tapon yrityksestä – jätetään tuomitsematta rangaistukseen

Mies oli tekonsa aikaan syyntakeeton.

Kolarilaisen kerrostalon pihalla sattunutta puukotusta käsiteltiin Lapin käräjäoikeudessa maaliskuussa 2020.

16.4. 13:41

Lapin käräjäoikeus on tuominnut ex-triathlonisti Kaisa Salia puukottaneen kolarilaismiehen tapon yrityksestä ja huumausainerikoksesta, mutta hänet jätetään rangaistukseen tuomitsematta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunnon mukaan 35-vuotias mies on ollut syyntakeeton tekojen aikaan.

– Käsittelyssä ilmi tulleiden seikkojen perusteella muuhun arvioon ei ole aihetta. Näin ollen hänet jätetään rangaistukseen tuomitsematta molemmista teoista. Tällä perusteella myöskään rikosuhrimaksua ei tuomita, käräjäoikeus toteaa.

Kolarilaismies on sairautensa vuoksi hoidettavana Vanhan Vaasan sairaalassa. Hänen hoidon tarvettakaan oikeus ei katso tarpeelliseksi selvittää enemmälti.

Mies velvoitettiin maksamaan korvauksia uhrilleen noin 8 400 euroa sekä oikeudenkäyntikuluja noin 5 300 euroa.

Sali joutui puukotuksen uhriksi sattumalta kotipihassaan Kolarissa helmikuussa 2020. Hän oli vasta muuttanut Lappiin puolisonsa kanssa.

Sali oli kerrostalon pihalla, kun ennalta tuntematon mies löi häntä puukolla selän yläosaan. Sali sai soitettua kuntosalilla olleen puolisonsa paikalle. Hänet kuljetettiin Rovaniemelle sairaalaan.

Mies kysyi ennen puukotusta Salilta mistä päin hän on tullut Kolariin. Kun Sali lähti kävelemään pois päin, mies iski häntä puukolla selkään kaksi kertaa. Toinen isku osui Salin selässä olleeseen reppuun.

Salin asianajajan mukaan entinen triathlonisti olisi mitä todennäköisimmin kuollut, jos toinen iskuista ei olisi sattumalta osunut repun olkahihnaan. Syvempi iskuista taas ohitti juuri ja juuri isot suonet ja keuhkot.

Kolarilaismies kertoi poliisikuulusteluissa, ettei muistanut tapahtumasta oikein mitään. Hän ei tuntenut Salia entuudestaan, mutta hänelle oli tullut halu tehdä jollekulle väkivaltaa.

Taustalla vaikutti miehen sairastama paranoidinen skitsofrenia. Tekohetkellä hän oli kuullut ääniä, jotka olivat käskeneet häntä tekemään ”jotakin radikaalia”.

Mies soitti ennen puukotusta hätäkeskukseen ja pyysi päästä hoitoon.

    Artikkeliin liittyviä aiheita

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?