Tiina Jylhälle ja Tape Valkoselle uudet syytteet kauneus­bisneksestä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tiina Jylhälle ja Tape Valkoselle uudet syytteet kauneus­bisneksestä

Pariskunta on tunnustanut syytteet, joista syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta.

15.4. 14:54

Yrittäjäpariskunta Tiina Jylhä, 58, ja Tapani ”Tape” Valkonen, 60, ovat saaneet uusia syytteitä, jotka ovat perua vanhoista nurin menneistä bisneksistä.

Syyttäjä esittää Jylhälle ja Valkoselle ehdollista vankeutta törkeistä veropetoksista, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja rekisterimerkintärikoksista.

He ovat tunnustaneet teot. Helsingin käräjäoikeus käsittelee jutun ensi viikolla niin sanotussa tunnustamisoikeudenkäynnissä. Tunnustamalla rikoksensa voi rangaistukseen saada alennuksen, joka enimmillään voi olla kolmanneksen suuruinen.

Syytteet liittyvät vuosiin 2011–2013. Syyttäjän mukaan niiden taustalla on kauneushoitoalalla toimineen yrityksen konkurssi.

Saataviaan Jylhältä ja Valkoselta perii oikeudessa Verohallinto. Lisäksi asianomistajina jutussa on toistakymmentä konkurssipesän velkojaa.

Velkojina on muun muassa plastiikkakirurgia- tai sairaanhoitoalalla toimivia yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Velkojien joukossa on myös muun muassa tilitoimisto ja työeläkevakuutusyhtiö.

Jylhä ja Valkonen ovat ennenkin asioineet tuomioistuimissa. Valkonen sai vuosi sitten ehdollisen vankeustuomion dopingista.

Paraikaa Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä dopingjuttu, jossa syytettyinä ovat sekä Jylhä että Valkonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?