HS: Kuopiossa kokeiltiin rehellisyyttä korona­rokotuksissa – ”Se ei näytä toimivan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Kuopiossa kokeiltiin rehellisyyttä korona­rokotuksissa – ”Se ei näytä toimivan”

Terveet ihmiset ovat varanneet sairaille tarkoitettuja rokoteaikoja, kertoo Helsingin Sanomat.

Kuopiossa rokotetaan tällä hetkellä yli 65-vuotiaita riskiryhmäläisiä.­

14.4. 17:28

Kuopiossa on paljastunut suuri määrä väärinkäytöksiä koronarokotusten ajanvarauksessa. Helsingin Sanomien mukaan terveet ihmiset ovat varanneet sairaille ja riskiryhmiin kuuluville tarkoitettuja aikoja.

– Aluksi kokeilimme internetin kautta tehtävissä varauksissa rokotettavien rehellisyyttä, mutta se ei näytä toimivan, kertoo Kuopion terveysjohtaja Pertti Lipponen HS:lle.

Hänen mukaansa sosiaalisessa mediassa levisi sana, että internetin ajanvarauksessa ei kysytä riskiryhmään kuulumista, joten sitä kautta kannattaisi terveidenkin varata aika.

Kuopiossa rokotetaan tällä hetkellä yli 65-vuotiaita riskiryhmäläisiä. Suomen suurimmissa kaupungeissa on rokotuksissa päästy jo perusterveiden kansalaisten rokottamiseen. Espoo ja Vantaa kulkevat etujoukoissa, siellä rokotusvuorossa ovat jo 60–64-vuotiaat, muissa suurimmissa kaupungeissa rokotetaan parhaillaan 65–69-vuotiaita.

THL, STM ja Fimea tiedottivat keskiviikkona, että AstraZenecan koronarokotetta ei toistaiseksi anneta alle 65-vuotiaille Suomessa. Tällä tulee olemaan vaikutuksia koko aikuisväestön rokotusaikatauluun, varsinkin kun Johnson & Johnsonin koronarokotetta ei toistaiseksi toimiteta EU:hun.

Alun perin kaikki halukkaat yli 16-vuotiaat piti rokottaa kesä-heinäkuun vaihteeseen mennessä. Tuoreen arvion mukaan tämä aikataulu voi venyä elokuulle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?