Mies vei pommin poliisiauton viereen Nurmijärvellä – syyttäjän mukaan tarkoitus oli tappaa kaksi poliisia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies vei pommin poliisiauton viereen Nurmijärvellä – syyttäjän mukaan tarkoitus oli tappaa kaksi poliisia

Syyttäjän mukaan mies myös sytytti tuleen siunauskappelin ja yritti sytyttää Nurmijärven puukirkon.

Poliisioperaatio Nurmijärven poliisitalon vieressä marraskuussa.­

14.4. 15:56

Syyttäjä vaatii vuosien vankeutta miehelle, joka vei Nurmijärven poliisiaseman pihalle pommin viime vuoden marraskuun lopulla. Syytteiden käsittely alkoi keskiviikkona Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Mies oli laittanut itse rakentamansa räjähteen kassiin ja vienyt kassin poliisiaseman pihalla olleen poliisiauton viereen. Miestä syytetään kahden poliisin murhan yrityksestä.

Syyttäjän mukaan teko jäi yritykseksi, koska poliisit huomasivat kassin ja sen sisällä pariston ja johtoja. Sen jälkeen he vetäytyivät kauemmaksi ja eristivät alueen. Poliisin räjähderyhmä teki pommin vaarattomaksi vesipanoksella.

Syyttäjän mukaan laukaisumekanismin oli tarkoitus laukaista räjähde, jos räjähdettä liikutettaisiin. Syytetyltä saatujen tietojen ja poliisin teknisen tutkinnan tulosten perusteella sekä räjähde että laukaisumekanismi olivat toimivia ja aiheuttivat hengenvaaran lähistöllä olleille henkilöille, syyttäjä sanoi.

Mies kiistää tappamistarkoituksen

Mies on myöntänyt rakentaneensa räjähteen sekä vieneensä sen poliisiauton luo. Kirjallisessa vastauksessaan käräjäoikeudelle mies kuitenkin kiistää, että tarkoituksena olisi ollut tappaa poliiseja tai ketään muutakaan.

Miehen mukaan poliisiauto oli tyhjä eikä lähistöllä ollut ketään, kun hän asetti kassin auton viereen. Lisäksi mies vetoaa muun muassa siihen, että kyseessä oli vasta hänen ensimmäinen prototyyppinsä kyseisen kaltaisesta räjähteestä, jolloin sen toimivuus oli epävarmaa.

Miestä syytetään myös useista tulipaloista Nurmijärvellä marras- ja joulukuussa. Syyttäjän mukaan mies oli muun muassa sytyttänyt palamaan Nurmijärven seurakunnan siunauskappelin ja yrittänyt sytyttää Nurmijärven kirkon.

Siunauskappeli kärsi palossa vahinkoja, mutta kirkon sytyttäminen jäi yritykseksi, kun miehen roska-astiaan virittämä palo sammui itsestään, syyttäjän sanoi. Mies on myöntänyt toimineensa syytteissä kuvatulla tavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?